В ЦСКА-София няма време за чакане на трофеи. Това признава

...
В ЦСКА-София няма време за чакане на трофеи. Това признава
Коментари Харесай

Треньорът на ЦСКА-София: Бием Левски и тръгваме нагоре!

В ЦСКА-София няма време за очакване на титли. Това признава сръбският треньор на “червените” Милош Крушчич в изявление за белградския “Спортски журнал”, представен от “Меридиан Мач”. Първият въпрос, който задава създателят Бранко Спасойевич към Крушчич е “Боите ли се от Лудогорец?”. “Защо да го вършим?! Лудогорец не е чудовище, някакъв призрачен сън. Ние тима от Разград го надиграхме в София. Нямаше голове, само че самодейността беше от наша страна. Откакто застанах на поста треньор, сме позволили единствено един гол. В България имената на ЦСКА и Левски се асоциират с трофеи - автоматизирано. На сметката на тезидва тима има общо 57 триумфа. Заради традициите, почитателите, медиите натискът върху играчите на ЦСКА и Левски е голям. Лидерската позиция на Лудогорец се подсигурява от най-хубавите играчи, най-многото пари и най-хубавата организация в клуба. Но пък да скочиш на неприкосновените е доста сладко. Затова се надявам нашият скок през пролетта да бъде сполучлив и да съживим шампионските амбиции”. “Левски не може ли да ви обърка сметките?”, пита още журналистът. “Голямото софийско дерби ни чака още в средата на февруари, в първия пролетен кръг. Ще играем на националния стадион “Васил Левски”. Това е най-големият мач на българския футбол и се надявам триумф в него да ни даде подтик на изкачването ни нагоре. Мога да кажа, че ЦСКА има концепция по какъв начин да се върне в компанията на първенците.
След дълги години в Литекс амбициозният притежател Гриша Ганчев възроди “армейците”. Ще строи нов стадион, направи добър отбор, всеки ден напредваме”.
Крушчич се съгласява с създателя на материала, че Ганчев има религия в сърбите. “Ако се съди по треньорите - да. За него са работили Люпко Петрович, Миодраг Йешич, а предходната година и Нестор Ел Маестро, който също е наш треньор”, споделя Крушчич, който споделя и своята позиция на напускането на Люпко.
“Той познаваше доста добре тима, само че със самото си застъпване на треньорския пост попадна напрегнат. Не е елементарно - има доста ползи и искания, а в клуба няма нито място, нито време за очакване. Затова преди всичко успяхме с логика на психиката да успокоим ситуацията и да оставим момчетата да играят. Когато има победи, всичко се получава елементарно. А условията на управлението сега са да печелим мачове, да играем добре и да школуваме младите. Но българите са с наия нрав - не понасят загубите”, приключва Крушчич.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР