В цифровата ера най-трудният въпрос е да се овладее развитието

...
В цифровата ера най-трудният въпрос е да се овладее развитието
Коментари Харесай

Мария Габриел и Ватиканът с послание за човешкото достойнство в цифровата ера

В цифровата епоха най-трудният въпрос е да се овладее развиването на технологиите по този начин, че те да бъдат напълно в услуга на хората. Убедена съм, че сме виновни пред идващите генерации по отношение на способността да изградим цифрово бъдеще, което слага хората в центъра и почита тяхното достолепие. Това съобщи българският еврокомисар по цифровата стопанска система и общество Мария Габриел по време на среща с с кардинал Пиетро Паролин - държавен секретар на Ватикана, отговарящ за всички политически и дипломатически функционалности на Светия трон, и с монсеньор Пол Галахър - министър на външните работи и ватикански секретар за връзките с страните.

"Важно е всеки да може да употребява новите технологии в всекидневието си и да съхраним опциите за нововъведения в интерес на индивида, само че и да продължим да работим за минимизиране на рисковете. Етичните правила в развиването на изкуствения разсъдък, медийната просветеност, битката с подправените вести, противозаконното наличие и езика на омразата са области, по които можем да надградим съдействието ни със Светия Престол ", съобщи Габриел.

Комисарят открои също културата и образованието като основни детайли на европейския метод към цифровизацията.

"Радвам се, че съдействието ни сред Ватиканската апостолическа библиотека и европейската цифрова платформа за културно завещание Европеана докара до цифровизирането на 199 ръкописа на Ватиканската библиотека. Ще се веселя да продължим партньорството, с цел да разтеглим наличната сбирка ", съобщи Мария Габриел.

На 25 май Общият правилник по отношение на отбраната на данните стартира да се ползва във всички страни членки на Европейския съюз. Европейската комисия е виновна за отбраната на персоналните данни.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР