В ЦГМ ЕАД затрудняват ли се при прилагането на новите

...
В ЦГМ ЕАД затрудняват ли се при прилагането на новите
Коментари Харесай

Апаратите за самотаксуване в ”синя” и ”зелена” зона имат ли фискална връзка с НАП, пита Калоян Паргов

В ЦГМ ЕАД затрудняват ли се при използването на новите условия на Наредба Н-18 и ще спазят ли периода до края на март да трансформират софтуерите и касовите апарати, пита ръководителят на групата на Българска социалистическа партия в СОС Имат ли апаратите за самотаксуване в ”синя ” и ”зелена ” зона за паркиране в центъра на София фискална връзка с Национална агенция за приходите? Това пита ръководителят на Българска социалистическа партия - София и на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов. Въпросът му е по отношение на промените, налагани от Наредба Н-18, която задължава да бъдат направени промени на към 170 000 фискални устройства в страната до края на март. Измененията във
" Промените в Наредба Н-18 засягат директно общинското сдружение " Център за градска подвижност " ЕАД, разяснява Калоян Паргов, който е заместник-председател на Комисията по превоз и туризъм в СОС. - В тази връзка упорствам шефът Румяна Милова да осведоми всички членове на Комисията по превоз и туризъм, както и обществеността за процеса на работа по смяна на софтуера за фискална връзка с Национална агенция за приходите. Както и да рапортува дали " Център за градска подвижност " ЕАД ще се оправи с тези промени в инструкции период до края на март 2019 година Освен това, въпреки и не доста, в София има апарати за самотаксуване в " синя " и " зелена " зона. В тази връзка бих желал да чуя от госпожа Милова дали те имат фискална връзка с Национална агенция за приходите към този миг и дали софтуерът към този момент е или следва да бъде съгласуван с новите условия на Наредба Н-18? ".

Калоян Паргов и останалите общински съветници от групата на Българска социалистическа партия са обезпокоени от изказванията на специалисти, че най-затруднени от измененията, въведени от Наредба Н-18, ще бъдат компаниите за градски и публичен превоз. Затова упорстват за бърза и изчерпателна информация от страна на управлението на " Център за градска подвижност " ЕАД и транспортните сдружения по въпроса за смяната на софтуерите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР