В централата на ПП АБВ в София се състоя среща

...
В централата на ПП АБВ в София се състоя среща
Коментари Харесай

Румен Петков и представители на Българо-арабската общност у нас обсъдиха възможностите за задълбочаване на отношенията между България и Арабския свят

В централата на Политическа партия АБВ в София се състоя среща сред управлението на партията и представители на арабската общественост в България. Това е следващото събитие, част от самодейността на политическата мощ за обновяване на културните и стопански контакти на България със страните от Арабския свят, оповестяват от АБВ.

Председателят на партията Румен Петков срещна присъстващите с извършената от него неотдавна в Ливанската република среща, с господин Саад Харири – министър-председател на Ливан, както и с топлото посрещане на българската делегация там. В допълнение той показа усещания си и от срещата си в Министерството на образованието на Ливан, вследствие на която към редица български университети бе отправена покана за присъединяване в учебен конгрес, който ще се организира в Бейрут сред 14 и 17 ноември тази година.

В хода на диалога господин Петков осведоми присъстващите, че се работи и в посока към сключване на меморандум за съдействие сред Политическа партия АБВ и „ Партията на справедливостта “ на Ливан. По време на зародилата полемика представители на арабската общественост в България показаха предпочитание АБВ да взе участие в създаването на тактика за арабските страни и по-конкретно Сирия, Ирак, Палестина, с оглед одобряването на икономическите ползи на България в района. Арабските асоциации изрекоха желанието си управлението на партията да им окаже подпомагане пред министър-председателя на страната Бойко Борисов, с цел да бъде основана и призната тактика за културен и научен продан, особено за Сирия и Ливан, както и за облекчение на визовия режим за страните от Арабския свят.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР