В Центъра за настаняване от семеен тип в Борован стават

...
В Центъра за настаняване от семеен тип в Борован стават
Коментари Харесай

Момиче от дома на ужасите в Борован: Не бие само Людмила Петрова, обиждат ни на „проститутки“ и „затворници“

В Центъра за настаняване от фамилен вид в Борован стават „ ужасяващи неща ". Това разкри пред Нова телевизия едно от децата, които живеят там. Както БЛИЦ заяви, в последните дни домът нашумя с новината за насилието, което упражнява една от възпитателките – Людмила Петрова. От видеоматериали, публикувани от „ Господари на ефира”, се вижда по какъв начин дамата бие и наскърбява две от децата.

„ Не единствено тя, а и един от помощник-възпитателите ни бие. От пет години съм в този дом и нищо не се е трансформирало. Не сме се оплаквали, тъй като постоянно сме се страхували от последствията”, сподели още момичето от вкъщи.

Тя разкрива още, че един път е била удряна от „ шефа на центъра”. И добавя, че всички настанени там деца са подложени на систематичен психически тормоз – обиди, основно свързани с бъдещето им на „ проститутки и затворници”.

Проверките в центъра не престават. От тях ще стане ясно и какви ще бъдат следствията за възпитателите, за които към този момент е ясно, че са упражнявали принуждение над деца.

По закон за малтретиране на невръстен наказването е до три години отнемане от независимост.

Освен сниманите дейности на Людмила Петрова, от Държавната организация за протекция на детето са открили минимум още два случая на тормоз от страна на възпитатели към дете.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР