В Центъра за настаняване от семеен тип в Борован стават

В Центъра за настаняване от семеен тип в Борован стават ...

Момиче от дома на ужасите в Борован: Не бие само Людмила Петрова, обиждат ни на „проститутки“ и „затворници“.

В Центъра за настаняване от семеен тип в Борован стават „ужасяващи неща". Това разкри пред Нова телевизия едно от децата, които живеят там. Както БЛИЦ съобщи, в последните дни домът нашумя с новината за насилието, което упражнява една от възпитателките – Людмила Петрова. От видеоматериали, разпространени от „Господари на ефира”, се вижда как жената бие и обижда две от децата.
 
„Не само тя, а и един от помощник-възпитателите ни бие. От пет години съм в този дом и нищо не се е променило. Не сме се оплаквали, защото винаги сме се страхували от последствията”, каза още момичето от дома.
 
Тя разкрива още, че веднъж е била удряна от „управителя на центъра”. И допълва, че всички настанени там деца са подложени на системен психологически тормоз – обиди, главно свързани с бъдещето им на „проститутки и затворници”.
 
Проверките в центъра продължават. От тях ще стане ясно и какви ще бъдат последствията за възпитателите, за които вече е ясно, че са упражнявали насилие над деца.
 
По закон за малтретиране на малолетен наказанието е до три години лишаване от свобода.
 
Освен заснетите действия на Людмила Петрова, от Държавната агенция за закрила на детето са установили най-малко още два случая на тормоз от страна на възпитатели към дете.
 

Източник: blitz.bg