В Центъра за молекулярна диагностика към руската Федерална служба за

...
В Центъра за молекулярна диагностика към руската Федерална служба за
Коментари Харесай

В Русия започва безконтактен тест за коронавирус у дома - slava.bg

В Центъра за молекулярна диагностика към съветската Федерална работа за контрол на отбраната на правата на потребителите и благосъстоянието на хората (Роспотребнадзор) стартира потреблението на проби, които разрешат да се открие коронавирусна зараза в ранен стадий. Тестовете са създадени от учени от Централния проучвателен институт по епидемиология, оповестява ТАСС.

Според Роспотребнадзор тестовата система ще открива коронавирусната зараза освен в ранните стадии, само че и при хора с неизразени признаци.

От през днешния ден Центърът за молекулярна диагностика стартира да организира проучвания за съществуването на ковид, като дава опция всеки да си направи разбор по избор, а не по медицински аргументи.

От Роспотребнадзор оповестяват, че като част от режима на самоизолация биоматериалът ще бъде взет вкъщи „ по на практика безконтактен метод “. Специалист от Центъра за молекулярна диагностика ще донесе на клиента диагностичен комплект, ще даде указания по какъв начин самичък да вземе намазка, след което ще вземе контейнера с биоматериала за тест. Резултатът ще бъде възложен в границите на един до два дни по електронната поща.

От ведомството оповестяват още, че анализът се прави по система за изпитване с висока акуратност, която изцяло дава отговор на всички модерни европейски условия. Поради високата сензитивност и специфика на теста, приемането на фалшиво-отрицателни и фалшиво-положителни резултати е изключено, прибавят Федералната работа за контрол на правата на потребителите и човешкото богатство.

Към 5 април в Русия са регистрирани 5 389 случая на коронавирусна зараза, 355 души са се възстановили. Повечето инфекции са се появили в Москва (3 873). Починалите са общо 45 души, отбелязва ТАСС.

Източник: Гласове
Снимка: Aleksander Avilov / Moskva News Agency
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР