В центъра на статията, публикувана от изданието Popular Mechanics, са

...
В центъра на статията, публикувана от изданието Popular Mechanics, са
Коментари Харесай

Popular Mechanics: Русия прави най-дългата подводница в света ВИДЕО

В центъра на публикацията, оповестена от изданието Popular Mechanics, са техническите характерности на подводницата. "Белгород " е доста по-голяма от всяка друга подводница в света, в това число от американския флот.

Дължината ѝ е 184 м и е с водоизместимост, по-голяма от тази на бойните-кораби колоси от Първата международна война. Може да се потапя на 500 м ", написа създателят. Тя прецизира, че общата водоизместимост на плавателния съд е 30 000 тона, което е с 15 000 тона повече от тази на американските стратегически атомни подводници от трето потомство вид "Охайо ". Ако цифрата е вярна, "Белгород " въпреки всичко не превъзхожда атомната подводница по план 941 вид "Акула ".

Изданието прецизира и предназначението на подводницата: тя ще стане притежател на други подводни съдове. Командването на "Белгород " официално ще е в ръцете на съветския ВМФ, само че в реалност за него ще отговоря Главното ръководство за дълбоководни проучвания (ГУГИ).

Впрочем създателите на текста признават, че за доста елементи към подводницата можем единствено да гадаем: "Русия е по-успешна от Съединени американски щати в укриването на своите подводници от нежелани фотоси ", се показва в публикацията. Става въпрос за изтеклите в медиите детайлности към американските стратегически подводници вид "Колумбия ", които Съединени американски щати проектират, с цел да заменят тези от вид "Охайо ".

В изявление за Popular Mechanics известният специалист по подводно оръжие Сътън допуска, че "Белгород " евентуално ще стане част от съветската подводна система за хидроакустично следене "Хармония ". Друга нейна цел ще е да организира специфични интервенции с мини-подводницата "Лошарик " или дълбоководния ненаселен уред "Клавесин-2Р-ПМ ".

Но най-зловещата, съгласно специалиста, задача на "Белгород " ще са шестте дрона "Посейдон ", които, както допускат западните медии, тя ще може да носи на борда си.

Порталът The Washington Free Bacon концентрира обявата си върху обстоятелството, че "Белгород " ще носи дронове "Посейдон ". Изданието написа, че съгласно оценки на западните спецлужби торпедата ще имат нуклеарни бойни глави с мощ десетки мегатонове и още един път акцентира, че Съединени американски щати не разполагат с аналогично оръжие.

На собствен ред някогашният чиновник на Пентагона Марк Шнайдър твърди, че една подводница, въоръжена с "Посейдон ", може да излъчи повече радиация от целия стратегически боеприпас на Съединени американски щати. Между другото съветски представители на ВМФ и военни специалисти неведнъж са подчертавали, че тези неповторими дронове са оръжие за въздържане, а не за нахлуване.

Вижте по какъв начин подводницата за "Посейдон " бе пусната на вода:



Източник: bg.rbth.com
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР