В центъра на София ще се проведе емоционален протест, организиран

...
В центъра на София ще се проведе емоционален протест, организиран
Коментари Харесай

Родители на загинали деца призовават за справедливост след катастрофи

В центъра на София ще се организира прочувствен митинг, проведен от родители и близки на деца, починали при пътнотранспортни катастрофи . Събитието, което събра вниманието на медиите и обществеността, беше ориентирано към гледище за по-бързи следствия и ефикасни присъди за виновниците зад кормилото, довели до нещастия на пътя.

Участниците в митинга ще изразят своето неодобрение пред Съдебната палата в столицата, блокирайки за малко придвижването и привличайки вниманието към своите претенции. Те акцентират, че всяка загуба на човешки живот е покруса и че системата би трябвало да действа по метод, който да предотвратява сходни произшествия в бъдеще и да подсигурява, че виновниците са уместно осъдени.

Протестът също по този начин означи началото на разговор с представители на правосъдната система . Родителите ще се срещнат с и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов.

Срещата с министъра на правораздаването предходната седмица в допълнение ускори очакванията за разбор и въвеждане на промени в законодателството , които биха могли да покачат сигурността на пътя и да утежнят наказванията за нарушителите .

Този митинг акцентира възходящата социална потребност от по-строги ограничения за пътна сигурност и по-ефективно правосъдие , като слага въпроса за отговорността и промените в правосъдната система в центъра на публичното внимание в България.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР