В центъра на Перник без почивка работи автомивка. Опашката също

...
В центъра на Перник без почивка работи автомивка. Опашката също
Коментари Харесай

Само във Фрог: Въпреки кризата, автомивките в Перник работят с пълна сила

В центъра на Перник без отмора работи автомивка. Опашката също е непрестанна. Как по този начин има режим на водата и хората мизерстват, а в това време колите се мият нон-стоп? Как по този начин перничани са жадни и непрани, а колите им са чисти?
Това показа пред Фрог засегнат водач от София, който последната седмица няколко пъти е бил по работа в Перник. Потърсихме за повече информация общината в миньорския град. От там ни увериха, че работещите все още към 16 автомивки в града употребяват лични водоизточници, от които черпят единствено негодна за битово-пиене потребности вода.

„ Всички автомивки са със лични водоизточници, от които черпят вода, която е негодна за пиянство или така наречен промишлена вода. През декември имаше инспекция и бяха открити нарушавания – 3 автомивки работеха с питейна вода. В момента две от тях за затворени, а към третата кранът е спрян и те си доставя вода, с цел да работят с цистерни. Няма разходване на питейна вода по този метод. “, бяха безапелационни от пресцентъра на общината. Предвид терзанието на хората, че са вероятни злоупотреби от страна на автомивките, локалната администрация планува нова инспекция.

Проверка на Фрог откри още, че за така наречен „ лични източници “ следва да дава отговор „ Басейнова дирекция “, тъй като те стават налични след сондажи в земята. Както евентуално знаете обаче, този запас е изключителна държавна благосъстоятелност и все още не е ясно по какъв начин се регистрира тази вода. От община Перник обявиха, че не знаят дали към всеки от сондажите има инсталиран водомер, дали тези количества вада се регистрират съответно от ВиК сдруженията. Реално сега се разчита на положителната съвест на притежателите на такива обекти да не злоупотребяват както с питейната вода, по този начин и с всеки различен източник.

Тръгвайки от водната рецесия в Перник действително се оказва, че въпросът стои за цялата страна. Кой и по какъв начин регистрира и управлява използването на естествените запаси е тематика, за която към момента никой не приказва.

Разследване на Фрог сподели, че и водата, която зарежда Ихтиман и целия район няма измервателни уреди. Така въобще не е ясно по какъв начин се регистрира и загубите за всяко ВиК.

Очаквайте продължение.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР