В центъра на Минск силите на вътрешните войски на Беларус

...
В центъра на Минск силите на вътрешните войски на Беларус
Коментари Харесай

Лукашенко хвърли спецчасти срещу протеста

В центъра на Минск силите на вътрешните войски на Беларус бяха ситуирани , а протестиращите не престават да се събират от разнообразни елементи на града по основните улици, заяви изданието NEXTA в своя канал в Telegram.

Here’s a video of ~that~ moment captured by a @Reuters photographer in Minsk last night. pic.twitter.com/SDYvAW8Vck
— Christopher Miller (@ChristopherJM) August 10, 2020
Заедно с военните и специфичните полицейски елементи, по улиците на столицата се разполага специфична техника, в това число водни оръдия. Поради блокираните от протестиращите пътища полицейските коли не постоянно съумяват да стигнат до мястото на конфликтите .
 Комитет за Държавна сигурност (на СССР) на Беларус: Готвеше се атентат против водач на опозицията
Комитет за Държавна сигурност (на СССР) на Беларус: Готвеше се атентат против водач на опозицията

Напрежението в страната не стихва

Силите за сигурност се пробват да предотвратят концентрацията на поданици на Минск на едно място, правят се дейни арестувания.

«Все это — оружие. В цивилизованных странах они применяются, только когда есть реальные беспорядки, представляющие угрозу жизни людей. В Беларуси ничего подобного не было».

Силовики использовали срещу протестующих резиновые пули и другие виды оружия: https://t.co/CVJqsSGScB pic.twitter.com/d0Vh4btJj4
— Навальный LIVE (@navalnylive) August 10, 2020
Според NEXTA, по протестиращите се стреля с гумени патрони и се хвърлят шумови гранати. Протестиращите се отдръпват в дворове след жестоки конфликти за прегрупиране.
 3000 души арестувани на митингите в Беларус
3000 души арестувани на митингите в Беларус

39 служители на реда са ранени. Повече от 50 стачкуващи са потърпевши

Алексей Навални заяви в " Туитър ", че управляващите в Беларус са лимитирали достъпа до " Ютюб " . В особено телевизионно изявление новият остарял президент Александър Лукашенко упрекна Запада, че стопира интернета за Беларус.

Видимо не плевать в лицо белорусам Лукашенко уже просто физически не может pic.twitter.com/3zUL7o8I3Q
— Георгий Албуров (@alburov) August 10, 2020
Президентските избори в Беларус се организираха на 9 август. След затварянето на изборните секции в редица градове на републиката започнаха нерегламентирани митинги против измами в гласуването за държавен глава.
 Лукашенко печели 79.7% от гласовете на изборите в Беларус
Лукашенко печели 79.7% от гласовете на изборите в Беларус

По улиците на огромните градове в Беларус недоволни от резултата жители излязоха на митинги. Има десетки арестувани и доста потърпевши при конфликтите с полицията.

В отговор полицията и вътрешните войски използваха сълзотворен газ, звукови и сълзотворни гранати, и каучукови патрони против стачкуващите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР