В центъра на гръцката столица Атина е в сила нова

...
В центъра на гръцката столица Атина е в сила нова
Коментари Харесай

Атина: Коли с четни и нечетни номера ще се движат по нови правила

В центъра на гръцката столица Атина е в действие нова система за автомобилно придвижване, която планува периодично повтаряне на коли с четни и нечетни номера.

Според системата “Дактилиос " – пръстен, опасващ централната част на града, считано от 25 октомври 2021 година коли с регистрационни номера, завършващи на четно число, имат достъп до центъра на Атина единствено в четни дни от месеца, а тези, завършващи на нечетни номера, имат право да се движат единствено на нечетни дати.

По информация на българското посолство в Атина мярката важи от 07:00 ч до 20:00 ч. в дните от понеделник до четвъртък, а в петък – от 07:00 ч до 15:00 ч. Ограниченията ще бъдат в действие до август 2022 година, а при нарушавания ще бъде налагана санкция от 100 евро.

Въведената мярка за придвижване в центъра на Атина важи за всички коли. Изключение се позволява за коли с непозната регистрация, в границите на първите 40 дни от влизането им на територията на Гърция. Удостоверяването на интервала на престой на автомобила в Гърция се прави посредством попълнения от притежателя на автомобила PLF формуляр за влизане в страната.

От ограничаването са изключени също електрическите и хибридните коли, тези на газ или пропан-бутан, само че единствено фабрично създадени. Мярката не се отнася и за коли, отговарящи на стандарта Евро 6, които отделят замърсители под 120 грама въглероден двуокис. Собствениците на такива коли могат да се снабдят с позволение за свободно придвижване в градския център във тип на цифрова карта.
 Проливни дъждове и бурята Балос потопиха елементи от Атина под вода Проливни дъждове и бурята " Балос " потопиха елементи от Атина под вода
Проливният дъжд и новата стихия „ Балос “, които удариха Гърция, провокираха проблеми в доста елементи на страната, а жителите на...

Изключения има и за товарни коли и камиони до 2,2 тона, коли на лекари и медицински личен състав, хора с увреждания, публични организации и дипломатически задачи.

Ограниченията имат за цел да понижат екологичното замърсяване и тапите в централната част на града. Засега не се планува в центъра на Атина да бъдат въвеждани пътни такси.

 

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР