В центъра на Берлин полицаите спипват 25-годишен мъж, който продава

...
В центъра на Берлин полицаите спипват 25-годишен мъж, който продава
Коментари Харесай

Събота - ден за кокаин

В центъра на Берлин служителите на реда спипват 25-годишен мъж, който продава опиати от прозореца на автомобила си. Намират у него „ доста дози “ кокаин и марихуана, още повече са открити в дома му.
Консумацията на кокаин в Германия пораства и се ускорява изключително през уикендите. Това сочат изследвания, в които периодичен се изследва наличието на отпадните води в общо 70 града. Между събота и неделя в тях постоянно нараства концентрацията на субстанции, отделяни след потреблението на дрога.
Все повече закононарушения, свързани с кокаина  
През 2018 година в Берлин откриват по 417,43 мг кокаин на 1000 поданици.
„ Междувременно кокаинът е необятно публикуван в обществото “, споделя Холгер Мюнх, началник на Федералната престъпна работа. И добавя: „ Кокаинът към този момент не е елитна дрога “. С повишаването на търсенето му пораства и престъпността.
През предходната година закононарушенията, свързани с кокаина, са се нараснали най-вече – с 12 %. Това сочат данните на полицията, а Мюнх твърди, че „ достъпността, както и търсенето на упойващи субстанции остават непроменяемо високи “. Като цяло наркопрестъпленията са се нараснали за девети следващ път, единствено при „ Кристал мет " има спад с 3,3 %.
В множеството случаи опиатите се внасят от чужбина - постоянно през пристанищата в Хамбург и Бремен, само че и през Ротердам и Антверпен. В самата Германия също се създават от ден на ден синтетични дроги – предходната година полицията е разкрила 31 незаконни лаборатории, до момента в който през 2018 година те са били 19.
Най-голямата „ находка “ на полицията: при рутинна инспекция в хамбургското пристанище в резервоар наред с публично заявеното му наличие – соя от Уругвай, са открити и 4,5 тона кокаин, освен това към този момент разпределен в 4 200 пакетчета. Продажбата му би донесла един милиард евро облага. Това е и най-голямото количество опиат, залавяно в Германия.
Коронавирусът не прекъсна търговията с опиати  
„ Търговията с опиати продължава да е печеливш бизнес “, споделя Даниела Лудвиг, пълномощничка на федералното държавно управление за битката с опиатите. Продажбите обаче от ден на ден се изместват от улицата към интернет, в това число и към даркнет. Наркотиците се изпращат най-често в дребни пакетчета по пощата или посредством куриери. Тези „ вериги за доставки “ действат и във времената на пандемия, споделя шефът на полицията Мюнх. Дефицити не е имало.
Търговия с противозаконни опиати и с лекарства, които се отпускат единствено по рецепта, се върти и в Инстаграм. Репортерски екип е съумял да си поръча оттова кетамин, екстази и морфин. Общо предходната година в Германия са регистрирани съвсем 360 000 закононарушения, свързани с опиатите. Това е с 2,6% повече, в сравнение с в миналата година.
 
Източник:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР