В целия свят се отбелязва увеличение на случаите на морбили

...
В целия свят се отбелязва увеличение на случаите на морбили
Коментари Харесай

Увеличават се случаите на морбили в световен мащаб

В целия свят се отбелязва нарастване на случаите на морбили - заболяване, против което има ваксина, само че може да е смъртоносно или да аргументи съществени увреждания на децата, оповестиха от Световната здравна организация, съобщи БНР.

Докладваните случаи на болестта са скочили близо три пъти за последната една година. Общият им брой за 2019 е 365 хиляди, което е най-високата стойност от 2006 година насам, само че експертите подозират, че в реалност инфектираните са милиони.

"Имаме притеснителна наклонност във всички райони на света към нарастване на случаите на морбили, като се изключи Америките, само че намаляването там е напълно малко. Така че имаме страни, където имунизирането е незадоволително, само че имаме и страни, където имунизациите покриват съвсем цялото население и все пак се намират дребни неимунизирани общности, които водят до зараза “, означи шефът на отдела за имунизация към СЗО Кейт О'Брайън. Според организацията разпространяването на заболяването се дължи на неприятните здравни системи и заблуждаваща информация за имунизациите.

"Категорично има фамилии, общности, хора, които получават неправилна информация освен за сериозността на болестта и рисковете, само че и за ефикасността на имунизациите и сигурността им. Така че подвеждащата информация е все по-голяма опасност “, уточни О'Брайън.

В Европа случаите на морбили също са рекордно високи, а четири страни, в които болестта се смяташе за изчезнало, изгубиха този си статут. Това са Англия, Гърция, Чехия и Албания.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР