В целия балкански регион и у нас, в Германия, министър-председателят

...
В целия балкански регион и у нас, в Германия, министър-председателят
Коментари Харесай

Германският посланик: Има голям интерес от наши инвеститори в три сектора

В целия балкански район и у нас, в Германия, министър-председателят Бойко Борисов е извънредно скъп сътрудник , сподели немският дипломат в България Кристоф Айххорн в просторно изявление пред.

" Германските предприятия с вложения в България споделиха по време на последната им анкета, че са доста удовлетворени от решението да се открият тук. И на въпроса биха ли взели още веднъж това решение, множеството от тях дават отговор с “да ”. Говорим за вложения в размер от към 3 милиарда евро за 20 години , които дават 65 хиляди работни места. С министър-председателя Бойко Борисов постоянно беседваме за това по какъв начин тези немски вложения да продължат. В края на предходната година дружно открихме цифровата лаборатория на “Бош ”, която е обвързвана с автомобилостроенето. Чуваме от банки от Германия, че демонстрират интерес за вложения в IT и цифровия бранш в България, тъй като тук има положителни експерти точно в областите на високите технологии. Голямата въпросителна обаче, която стои освен пред немските компании, е дефицитът на експерти " , акцентира немският дипломат.

" Много огромният размер на вложения от последните години може би няма да е толкоз натоварен през тази и идната година. Но има доста сериозен интерес от огромни компании в трите области - финансов бранш, IT и автомобилния ", показва той.

По отношение дали към момента има късмет автомобилният тръст " Фолксваген " да построи цех в България, посланикът прецизира, че това частна компания, която сама взема своите решения. " Те не се взeмат от немското държавно управление. В процеса имаше доста страни, които бяха обсъждани като възможна локация, и в края останаха две страни, едната от които България. Това, което слушам, сочи, че по-скоро решението ще бъде в интерес на Турция. От българска страна има две вероятни реакции - в първия миг това ще е отчаяние, тъй като човек не желае да бъде втори, а да завоюва, както при олимпиадите - никой не желае сребро, а злато ".

-->

Дори и България да остане на второ място в конкуренцията за “Фолксваген ”, тя разкрива капацитета на страната, съобщи той.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР