В царството на стайните растения сансевиерата, известна като змийското растение

...
В царството на стайните растения сансевиерата, известна като змийското растение
Коментари Харесай

Защо всеки дом се нуждае от магическото растение сансевиера?

В царството на стайните растения сансевиерата, известна като змийското растение или тъщиния език, се откроява като в действителност вълшебно допълнение към всеки дом.

Със своята завладяваща хубост, впечатляващи качества за филтриране на въздуха и лесна поддръжка, сансевиера се трансформира в наложителен детайл както за запалянковците на растенията, по този начин и за притежателите на жилища. В тази публикация ще разгледаме за какво да отглеждаме сансевиера.

Естетична прелест

Човек не може да отхвърли удивителната образна прелест на растението сансевиера или чудния индийски меч. Със своите дълги листа с форма на меч и неповторими шарки, той прибавя нотка грациозност към всяко пространство. Предлага се в разнообразни сортове, в това число класическата Sansevieria trifasciata и завладяващата Sansevieria cylindrica, това растение предлага необятна гама от варианти, които да дават отговор на разнообразни интериорни стилове. Независимо дали вашият дом може да се похвали с съвременен, минималистичен дизайн или с уютна, обичайната атмосфера, Сансевиера безпроблемно добавя всеки фон, трансформирайки се във фокусна точка, която усъвършенства цялостната естетическа прелест.

Пречистване на въздуха

Замърсяването на въздуха в затворени пространства е сериозен проблем в днешния свят, с разнообразни химикали и отрови, които дебнат в жилищните ни пространства. Сансевиерата идва на помощ, като работи като натурален пречиствател на въздуха. Има забележителната дарба да отстранява нездравословните отрови във въздуха, като формалдехид, бензен, ксилен и трихлоретилен, от околната среда. Тези отрови нормално се срещат в домашен артикули, мебели и килими и тяхното наличие може да докара до респираторни проблеми и други здравословни проблеми. Чрез включването на растения сансевиера в нашите домове, ние сътворяваме по-здравословна и чиста вътрешна атмосфера за себе си и нашите близки.

 Защо всеки дом се нуждае от магическото растение сансевиера? Снимка: zoosnow/pixabay.com

Производство на О2

През деня растенията всмукват въглероден диоксид и отделят О2 посредством процеса на фотосинтеза. Сансевиерата обаче е неповторима със способността си да продължава да създава О2 даже през нощта. Повечето растения приключват производството на О2, когато падне тъмнината, само че сансевиера процъфтява в условия на слаба светлина, като интензивно освобождава О2 през цялата нощ. Тази характерност го прави съвършен сателит в спалнята, насърчавайки свежа и богата на О2 атмосфера по време на вашия сън, което може да усъвършенства цялостното качество на съня и да има позитивно влияние върху вашето богатство.

За тези, които желаят преимуществата на стайните растения без проблемите с високата поддръжка, сансевиерата е сбъдната фантазия. Това растение е известно с изключителната си устойчивост и дарба да вирее в разнообразни среди. Може да понася слаба светлина, нередовно поливане и даже известно занемаряване. Сансевиерите са устойчиви на вредители и заболявания, което ги прави подобаващи за заети хора или такива, които са нови в грижата за растенията.

Със своята прощаваща природа, сансевиера разрешава даже на най-неопитен градинар да се наслаждения на удоволствията от зеленината на закрито без непотребен стрес.

Фън Шуй и символика на сансевиерата

 Защо всеки дом се нуждае от магическото растение сансевиера? Снимка: Tamonn/ pixabay.com

В допълнение към своите естетически и практични качества, сансевиера има алегорично значение в доста култури. Според Фън Шуй, античното китайско изкуство за хармонизиране на силите в околната среда, сансевиерата се счита, че притегля позитивна сила и шанс в дома. Твърди се, че неговите сочещи нагоре листа съставляват напредък, резистентност и придвижване нагоре. Като включите растение сансевиера във вашето витално пространство, можете да се докоснете до тези позитивни сили и да създадете чувство за баланс и успокоение в дома си.

Магическото растение сансевиера със своята пленителна хубост и изключителни качества, с право си е заслужило мястото на наложителна добавка към всеки дом.

Вижте също:

- Грижа за сансевиера;

- Още вълшебен растения;

- Кои цветя пазят от уроки;

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР