В църквата на 4 февруари ще бъде отбелязването на 151-та

...
В църквата на 4 февруари ще бъде отбелязването на 151-та
Коментари Харесай

Въведоха специални мерки за сигурност около църквата Св. Спас в Скопие

В църквата на 4 февруари ще бъде отбелязването на 151-та годишнина от рождението на Гоце Делчев

От довечера Министерство на вътрешните работи в Северна Македония подхваща засилени ограничения за повишение на сигурността към църквата „ Св. Спас “ в Скопие, където в събота ще бъде честване то на 151-та годишнина от рождението на Гоце Делчев, оповестява Българска телеграфна агенция.

От Министерство на вътрешните работи в Скопие оповестиха, че още от 18:00 часа през днешния ден ще бъдат затворени всички улици, които водят към църквата „ Св. Спас ”, като на 4 февруари, когато ще бъде и отбелязването на годишнината, за две от улиците ще има направен специфичен режим на придвижване.

От Министерство на вътрешните работи в Република Северна Македония молят всички жители да съблюдават заповедите на полицейските чиновници по улиците, където ще се организира събитието, с цел да се подсигурява сигурността на всички участници в придвижването.

Църквата „ Св. Спас ” в Скопие, в чийто двор е гробът на Гоце Делчев, е под полицейско наличие от началото на седмицата.

В изявление за държавната телевизия в страната през днешния ден министърът на вътрешните работи Оливер Спасовски сподели, че Министерство на вътрешните работи обменя информация с българските си сътрудници и проучва обстановката, а задачата е отбелязването да премине умерено и без произшествия.

„ Полицията в Северна Македония има потенциал, който подсигурява непоклатимост и сигурност и е изцяло готова за всяко събитие, с цел да резервира мира и стабилността на страната и нейните жители. Това е главен приоритет. Няма субект, група или партия, които да са по-силни от страната и това би трябвало да е ясно на всички ”, уточни Спасовски в отговор на въпрос, обвързван с думите на основния комисар на българското Министерство на вътрешните работи Станимир Станев, че в случай че има искане от Министерство на вътрешните работи в Северна Македония България е подготвена да окаже полицейска помощ.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР