В църква и със свещи. Така започна официалната предизборна кампания

...
В църква и със свещи. Така започна официалната предизборна кампания
Коментари Харесай

Пловдивският митрополит нарече пирамидите паметници на богохулна арогантност

В черква и със свещи. Така стартира формалната предизборна акция за двамата съществени съперници за кметското място в Пловдив - издигнатият от ГЕРБ Здравко Димитров и кандидатурата на НФСБ/ВМРО Славчо Атанасов.

Откриването на акцията на Димитров обаче се оказа много по-пищно, а молебен за здраве за претендента на ръководещата партия отслужи персонално Пловдивският митрополит Николай. Той беше отслужен в митрополитския храм " Св. Марина ", а кандидат-кметът и ръководителят на пловдивската епархия влязоха в църквата под камбанен звън като за празник и аплодисментите на присъстващите последователи на Димитров.

В словото си след службата с изключение на похвали към Димитров митрополит Николай насочи и рекомендации за това по какъв начин да се държи претендентът на ГЕРБ, в случай че завоюва изборите. В изявлението си за държанието на кандидата на ръководещите той даже съумя да вплете персоналното си виждане за египетските пирамиди като " монументи на богохулна надменност, довела до затриването на цяла една цивилизация ".

" Великото в миналото египетско царство, в което властниците са се кланяли на тотеми и са разглеждали хората като " запас “, т.е. – плебеи, е било застигнато от Божия яд и е станало на прахуляк и пустиня. Изчезнала е културата, липсващ е езикът, липсващ е самият народ, ведно с владеещата го прослойка. Останали са едни пирамиди – монументи на богохулна надменност, довела до затриването на цяла една цивилизация. Много значимо, че фараоните са построили пирамиди, само че са затрили народа си и страната си! С богохулна надменност, дублирам това ", съобщи Николай. Прочитът му на древноегипетската история трябваше да илюстрира следствията от неприятното управство и разглеждането на хората като запас.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР