В царевична нива край германския град Лимбург се е взривила

...
В царевична нива край германския град Лимбург се е взривила
Коментари Харесай

Ехото на войната, която свърши преди 74 г.

В царевична равнища край немския град Лимбург се е взривила бомба от времената на Втората международна война. Това оповестява The Washington Post като се базира на локалното издание Hessenschau.
Взривът е разбудил локалните поданици в нощта на 22 юни против 23 юни. (Нека си напомним, че на 22 юни 1941 година немските войски навлизат на територията на Съветския съюз – бел. ред.) Хората помислили, че стартира земетресение. На мястото на гърмежа се е образувал кратер, необятен 10 метра и дълъг 4 метра.Полицията не е намерила осколки от бомбата, само че след повторна инспекция специалистите са декларирали, че има огромна възможност това да е 250-килограмова бомба, хвърлена още през Втората международна война.Няма потърпевши хора. 
От всички бомби, изсипани над Германия, към 10 % още не са се взривили, настояват учените. На 24 юни пък, в Гисен са евакуирани към 2,5 хиляди души поради открити по време на строителни работи двe бомби - американска и немска. Едната бомба била обезвредена, само че немската била мощно корозирала и се наложило да бъде взривена посредством следена детонация. 
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР