В Троян е започнало обработването на улици и открити площи

...
В Троян е започнало обработването на улици и открити площи
Коментари Харесай

В Троян започна дезинфекцирането на улици и открити площи

В Троян е почнало обработването на улици и открити площи в града, заяви кметът на общината Донка Михайлова, представен от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката:Епидемията ковид (COVID-19) 1671
Улиците се обработват с миялна машина, а тротоарите и площите за необятно публично прилагане - с автоматизирани пръскачки. Особено внимание се обръща на местата, на които, макар наредбите, се получават сигнали за събиране на хора.

Десетки лица са под карантина в Ловешка област

Първо ще бъдат обработени регионите към аптеките и питателните магазини. С помощта на доброволци, ще бъдат дезинфекцирани местата, на които живеят повече роми - Балабански завой, Белишки Орешак, двете общежития.

"Продължават дейности, ориентирани към поддържане на по-голяма обществена изолираност. В момента напъните на районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи и на Общината са съсредоточени най-много в регионите, в които живеят роми. Провежда се разяснителна работа и от доброволци, и от чиновници на двете администрации ", сподели още кметът.

По думите ѝ в помощ на разяснителната акция са откликнали над 20 доброволци. Осигурени са и такива, които да подкрепят самотни възрастни хора в потребност. Михайлова добави, че има подадени на прокуратурата обособени случаи за нарушение на разпоредбите за съблюдаване на карантина.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 1671  Румънското здравно министерство: Идеално ще е 8-10 седмици да сме си по домовете Румънското здравно министерство: Идеално ще е 8-10 седмици да сме си по домовете  УМБАЛ-Бургас вкара УМБАЛ-Бургас вкара " рандеву " по вайбър за родителите на недоносените бебета  Белгия регистрира най-високия брой жертви на COVID-19 от началото на епидемията Белгия регистрира най-високия брой жертви на COVID-19 от началото на епидемията
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР