В трийсет и вторият ден от протестите с искане за

...
В трийсет и вторият ден от протестите с искане за
Коментари Харесай

Ден 32-ри: Блокади в София, блокади в страната

В трийсет и вторият ден от митингите с искане за оставка на държавното управление, премиера и основния прокурор основните софийски кръстовища на Орлов мост, пред Софийския университет и пред Министерския съвет оставанаха блокирани, макар вчерашните закани на полицията. През целия ден пък на разнообразни места в страната автошествия на протестиращи на процедура за дълго блокираха значими пътни артерии, карайки с доста ниска скорост.

Вчера шефът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Георги Хаджиев предизвести, че барикадите ще бъдат отстранени и по този начин сътвори очакване за полицейска акция през нощта, както се случи в ранните часове на петък. Заканата обаче нощес макар дъжда провокира скупчване на още повече хора на Орлов мост, огромна част от които останаха през цялата нощ дружно с надписите " Аз съм жив щит " и " Оставка ".

През нощта не е имало ескалация на напрежението, предава БГНЕС. Полиция се е струпала на Орлов мост поради няколко провокатори, дрогирани младежи, които били отведени в ареста. Но като цяло нощта е предходна умерено. Тази заран камионът, който събира отпадъците е минал през Орлов мост, събрал е боклука и е оставил контейнерите още веднъж на същото място на барикадата.

Привечер в неделя, базирайки се на свои източници в Министерския съвет бТВ и Дневник оповестиха, че министър-председателят Бойко Борисов е разпоредил на полицията да не се организират акции против палатковите лагери и протестиращите. Нито по мрачно, нито по ярко.

Горе-долу по същото време стартира и обичайният митинг в „ триъгълнаки на властта “ в столицата сред постройките на Народното събрание, Министерския съвет и президентството. В началото протестиращите замеряха с яйца и домати постройката на Министерския съвет.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР