В триумф за бегачите от Кения се превърна маратонът на

...
В триумф за бегачите от Кения се превърна маратонът на
Коментари Харесай

Кенийци спечелиха маратона на Ню Йорк

В успех за бегачите от Кения се трансформира маратонът на Ню Йорк. При дамите безапелационна победа взе Джослин Джепкосгей, която дебютира в маратоните. Световната рекордьорка на 10, 15, 20 км и в полумаратона нямаше никакви проблеми в класическата отдалеченост.

Джепкосгей финишира за 2:22:38 часа и детронира четирикратната победителка Мери Кейтани, която остана втора с 2:23:32 часа. Етиопката Рути Ага зае третото място с 2:25:51 часа. Постижението на Джепкосгей е второто най-бързо в историята на надпреварата.

" Щастлива съм да печеля надпреварата ", сподели Джепкосгей.

Победител в маратона на Ню Йорк при мъжете стана също представител на Кения - Жофри Камворор, който даде време от 2:08:13 часа. Това е втора негова победа в това съревнование след триумфа през 2017 година, преди 12 месеца той беше трети.

Втори единствено на 13 секунди се подреди различен кениец Алберт Корир, а трети приключи Гирма Бекеле Гебре от Етиопия с още две секунди обратно.

" Бях доста стимулиран да печеля, тъй като Елиуд Кипчоге пристигна тук да ме гледа. Той е същинско ентусиазъм за всички и се веселя, че не го разочаровах ", сподели след финала първенецът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР