В Тристранния съвет се разбрахме да изчакаме до края на

...
В Тристранния съвет се разбрахме да изчакаме до края на
Коментари Харесай

И работодатели, и синдикати на едно мнение: Мярката 60/40 работи, но трябва да се модифицира

В Тристранния съвет се разбрахме да изчакаме до края на юни за мярката 60/40 и тогава ще създадем една цялостна оценка. Мярката обаче сигурно проработи. Близо 250 000 служащи и чиновници чакат изплащането от Национален осигурителен институт. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия президентът на КНСБ Пламен Димитров.

По думите му, единствената рецензия на синдиката е, че финансирането се е забавило, без значение от упованията за бързи периоди. Въпреки това регистрират, че натоварването в Агенцията по заетостта и Национален осигурителен институт в действителност е голямо.

" Като цяло мярката работи, по тази причина тя ще бъде продължена. Надявам се и модифицирана в тези два основни бранша - туризъм и превоз ", добави президентът на КНСБ. 

" Мярката работи, само че би трябвало да бъде модифицирана и то да не чакаме до 30 юни. До момента тя има обсег 5% ", разяснява ръководителят на АИКБ Васил Велев.

Относно изплащането по нея той съобщи, че това даже не е най-голямото закъснение, защото по другите ограничения също има закъснение.

" Антикризисните заеми сега също не са годни, не може да се кандидатства по тях. Изпълнението по стратегия " Конкурентоспособност " клони към нула. Същото е с подпомагането на дребния и междинния бизнес. Ние предупредихме, че мярката 60/40 няма да има задоволителен обсег в този тип и това се случи. Не може да се чака и да се цели с една мярка неработещият да живее по-добре от работещия ", добави Велев. Той акцентира, че към този момент навлизаме в четвъртия месец от рецесията и изплащането на финансовите помощи за бизнеса би трябвало да се форсира. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР