В тридневен срок да бъде премахната сектантска плоча на организацията

...
В тридневен срок да бъде премахната сектантска плоча на организацията
Коментари Харесай

Митрополит Йоаникий съветва кмета на Созопол да премахне сектантска плоча

В тридневен период да бъде отстранена сектантска плоча на организацията " Шри Чинмой Център " в Созопол , желаеха съветници от ГЕРБ и сливенския митрополит Йоаникий. Искането е импортирано в морската община от общинските съветници от ГЕРБ, осведомиха от ГЕРБ-Созопол.

В писмо от Сливенският Митрополит Иоаникий до кмета Янакиев, с копие до общинските съветници, изрича своите терзания. Негово Високопреосвещенство написа: " на централната алея в града, в непосредствена непосредственост с православните храмове и светите мощи на св. Йоан Кръстител , е сложена паметна плоча с откъс, рекламиращ името и концепциите на сектантския лидер Шри Чинмой. 20 деца, техни учители и родители са били въвлечени в тази демонстрация, без те да са били авансово известени кой стои зад самодейностите ".

Митрополитът написа на кмета, че в целия свят сектите и култовете употребяват просветителни, културни, обществени, миротворчески и спортни начинания за пропагандиране на концепциите и личността на своя нравствен лидер .

" В случая задачата е същата - обществеността на град Созопол и изключително децата и младежите да чуят за Шри Чинмой, а в следствие по-задълбочено да се поинтересуват от неговата персона и да се трансфорат в негови почитатели и членове на сектата ", написа духовникът.

В доста страни култът към Шри Чинмой и неговите организации са считани за рискови. Те са включени в описите на сектите, притежаващи характерности на тоталитарни религиозни общности . В своите книги Шри Чинмой принизява фамилната институция и атакува християните, като уронва престижа на светата ни Православна черква .

" Тази плоча считаме за поругаване светостта на нашите духовни чада ", написа Митрополит Иоаникий в настояването си да бъде отстранена плочата.

Общинските съветници от ГЕРБ упорстват кметът Тихомир Янакиев да не политизира повече тематиката в опит да прикрие истината и да се извини на жителите на Созопол. Очакванията им са, че рекомендацията на митрополит Йоаникий ще бъде изпълнена.
 Нерегистрирана фракция се промъква в община Созопол, обезпокоени локалните поданици
Нерегистрирана фракция се промъква в община Созопол, обезпокоени локалните поданици

Организирали събития най-вече за деца и подрастващи

Припомняме, на 14 май 2020 година завърши 12-годишен правосъден развой сред Българската православна черква (БПЦ) и организацията " Шри Чинмой Център ".

Върховният касационен съд е оставил без разглеждане жалбата на нео-индуисткото съдружие, с което дефинитивно остава в действие решението на Софийския градски съд, отхвърлящо всички искове на " Шри Чинмой Център ".

Общинските съветници припомниха, че на страницата на общината има информация за детско съревнование, проведено от тази фракция.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР