В три училища на Ямбол ще бъдат изградени нови спортни

...
В три училища на Ямбол ще бъдат изградени нови спортни
Коментари Харесай

Нов физкултурен салон и две нови спортни площадки ще бъдат изградени в училища в Ямбол

В три учебни заведения на Ямбол ще бъдат построени нови спортни обекти с финансиране от Програма за създаване и главен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските учебни заведения (2024 – 2027 г.). Община Ямбол спомага на просветителните институции във всички етапи на подготовка и подаване плановите оферти пред Министерството на образованието.

Изцяло нов физкултурен салон ще радва учениците от Начално учебно заведение „ Професор П. Нойков “ Ямбол. Общият размер на отпуснатата инвестиция е 1,5 млн. лева Проектът планува построяването на спортна зала с повърхност 799,50 кв. м. , с обособени съблекални, санитарни и помощни пространства, офис за педагогическия личен състав и други.

Нови спортни площадки ще бъдат обособени в дворовете на Начално учебно заведение „ Св. Св. Кирил и Методий “ гр. Ямбол и в Професионална гимназия по туризъм „ Алеко Константинов “ гр. Ямбол.

С отпуснатите 200 хиляди лева за НУ „ Св. Св. Кирил и Методий “ ще бъдат построени комбинирани стадиони – две за баскетбол и едно за футбол с обща повърхност от 1176 кв. м и профилирана настилка, както и ще бъде доставено и инсталирано нужното спортно съоръжение.

Спортна площадка. Снимка: Община Ямбол

По програмата са отпуснати и средства в размер на 199 967 лева за Професионална гимназия по туризъм „ Алеко Константинов “ гр. Ямбол. Там ще бъде построена комбинирана площадка от две нови баскетболни стадиони с обща повърхност 868 кв. м и лекоатлетическа писта с 4 коридора . Те също ще бъдат със профилирана настилка, обезпечени са средства и за снабдяване на спортно съоръжение и оградни пана.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР