В три махали в благоевградското село Дренково вече трета седмица

...
В три махали в благоевградското село Дренково вече трета седмица
Коментари Харесай

Село Дренково трета седмица е без питейната вода заради поливане на градините

В три махали в благоевградското село Дренково към този момент трета седмица няма питейна вода, алармираха наши фенове. Причината за дефицита е, че част от хората употребяват питейната вода, с цел да напояват градините си, а поради ниския дебит останалите нямат вода в домовете си.

Дренково, Благоевград

Повече от 20 дни в дома на Тодор Балев течаща вода няма. Чешмата в двора е пресъхнала и това напълно не е за първи път, оплака се той.
Тодор Балев: В рамките на месец и половина два пъти се случва, че в махалите Марковска и Балевска няма вода по три седмици.
Всеки ден мъжът придвижва туби с вода за себе си и животните, които отглежда. Преди месец получил и писмо от водното сдружение в Благоевград, че би трябвало да заплати 80 лв. за вода. Възмущава се, тъй като в дома му няма водомер и до момента в който подобен бъде подложен, макар безводието - сумата се начислявала служебно.
Тодор Балев: Служебно начисляват по 5 куб. вода, ужким на всеки. Половината от времето, което требва да заплащам аз не съм имал вода.
ВиК-Благоевград стопанисва водопровода в селото от предходната година откакто хората дали своят вот да се причислят към регионалното водно сдружение. Само половината обаче са декларирали партиди. Водомерите ще бъдат инсталирани още през днешния ден, дадоха обещание от сдружението. Основният проблем обаче е неналичието на задоволително вода,защото хората поливат градините си.
Петър Чапкънов, гл. инженер на ВиК-Благоевград: Хората право и неправо желаят да си поливат градините и тук,когато поливаме градинките очевидно нема да има за пиянство.Иначе нормативът е 150 литра на гражданин на денонощие, а процедура тази вода не отива по чешмите,поради това,че се полива и в този момент би трябвало да търсим метод да стопираме тези,които не са си разкрили партида,не са подали заявление.
От Ви К сдружението споделиха,че сходен проблем имат доста благоевградски села, а той може да се реши единствено,ако се построи нов водоизточник особено за поливни потребности.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР