В третата седмица на дистанционното обучение е желанието им възрастните

...
В третата седмица на дистанционното обучение е желанието им възрастните
Коментари Харесай

Учениците ни искат обратно в клас

В третата седмица на отдалеченото образование е желанието им възрастните да свикнат с новите технологии. Те се сплотяват и в вярата по-скоро да се завърнат в класните стаи офлайн. Семейният контрол на процедура е непрекъснат, и наклонността е от ден на ден родители също да са въвлечени в домашното образование, обобщава Българска телеграфна агенция.

По данни на Министерството на образованието и науката (МОН) учениците в България са към 700 000, учителите - над 60 000, паралелките - почти 40 000. Близо 2000 учители нямат техническа опция да работят отдалечено, към 70 000 възпитаници не разполагат с устройства, а част от тях и с интернет. За подсигуряване на учителите с техника бяха планувани сред 1 и 2 млн. лв. от Оперативна програма " Наука и обучение за образован напредък ". 

Всяко учебно заведение единствено е избрало формата - синхронно или асинхронно отдалечено образование, което е по-достъпно - през електронната поща или интернет приложение, с слагане на задания по телефона, с родителите. Изпратени са сметки за работа в платформата на Майкрософт TEAMS, която е безвъзмездна, само че е най-добре да се работи с платформи, с които учениците са привикнали. Обхватът на електронното образование по последни данни е близо 95 %, останалите - ще бъдат включени в плана " Подкрепа за триумф " и ще наваксат с присъствени занятия след възобновяване на образователния развой в учебните заведения. 

Най-подготвени за виртуалния преход на просветителния развой от всичките към 2 400 учебни заведения в България, предстоящо и поради наличните запаси, наподобяват частните учебни заведения, в случай че съдим по едно от столичните, което е гордо да се похвали, че изпреварва реакциите на Министерството на образованието и науката и към този момент разполага с микросайт с налична информация, обвързвана с програмата, ресурсите, здравето и сигурността на възпитаници, родители и учители.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР