В трагедията, която се разигра в Керч, има страшно много

...
В трагедията, която се разигра в Керч, има страшно много
Коментари Харесай

Военен експерт и лидерът на Крим заговориха за тайна групировка, подготвила касапина в Керч за клането в колежа

В нещастието, която се разигра в Керч, има " ужасно доста въпроси ", това твърди военният специалист Игор Коротченко, написа Блиц.

``
реклама   

" Първо - обвиненият е от явно оскъдно семейство. Майка му е санитарка, какъв брой може да получава, той самият не работи, тъй като учи. Откъде е взел пари за пазаруването на оръжие и муниции, даже и да кажем, че ги е получил легално? Ако се има поради броя на жертвите, това е много сериозен боеприпас. Второ - взривните устройства са две и най-малко едно от тях е проработило. Откъде някой, който е на 18 години, има квалификацията на задоволително умел сапьор - това са също въпроси, които няма по какъв начин да не зародят. Откъде се е сдобил с взривните устройства и самичък ли ги е правил ", разяснява военният специалист. 

Коротченко акцентира, че няма по какъв начин сходни устройства да се купят легално и не е ясно от кое място студентът се е сдобил с тях. 
 



Част от патроните и бомбите, с които Владислав Росляков аргументи ужаса в колежа в Керч
 



" Има и други въпроси, които пораждат - за мотивацията. Появи се информация от следствието, че може би Владислав се е намирал под някакво непознато въздействие. Аз считам, че на тази версия би трябвало да се отдели съществено внимание и да бъде разработвана независимо ", отбелязва военният специалист. 

Според него наложените досега версиите - възмездие, ориентирано към преподавателите или другите студенти, не съответстват с потреблението на взривни устройства. " Сега тъкмо би трябвало да се откри от кое място ги е взел и дали в действителност е работил самичък или е бил част от някаква група. Въпросите са в действителност доста и казусът е чудноват ", разяснява той.

С всеки минал час след ужаса в Керч на бял свят излизат още и още детайлности от живота на Владислав Росляков. Негови съседи признават, че той е бил нечовечен още от дребен и е имал податливост към оръжията. Това твърди негова съседка и даже споделя, че един път той е стрелял по краката й.
Тя разкрива още, че самият Владислав бил " със странности ", същият, като татко си - говорел странни неща, излизал на улицата със сабя. Съседката признава, че съвсем не познавала майката, само че допуска, че ходела в някаква фракция и водела и сина си там. 

Същевременно други познати и преподаватели разказват Владислав като умерено момче. " Учеше се добре, беше спокоен, доста спокоен, само че и неразговорлив ", споделя преподавателката му Олга Михайличенко и разкрива, че не знае той да е имал другари.

Друга забавна детайлност за Владислав е, че е изтрил всички данни от компютъра си, преди да се запъти с пушката и бомбите към колежа. Там безусловно липсвала каквато и да е информация и нямало по какъв начин файловете да бъдат възобновени. 

Лидерът на Крим Сергей Аксьонов разгласи, че следствието открива всички вероятни съобщници на студента. Той счита, че Росляков е бил квалифициран от някого и просто не е имало по какъв начин самичък без помощ  да устрои пукотевица и гърмеж.

" На място в колежа е работил самичък, това е разбираемо, само че подготвителните мероприятия са минали с нечия помощ, спореид мен този непрокопсаник не може да направи всичко самичък ", разяснява Аксьонов.

На това мнение е и преподавателката в колежа Елена Полюшкина. Макар и да не познавала персонално Росляков, тя счита, че той е бил употребен. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР