В трагедиите на Уилям Шекспир трагическият герой има вътрешни борби

...
В трагедиите на Уилям Шекспир трагическият герой има вътрешни борби
Коментари Харесай

Шекспировата трагедия на Бенямин Нетаняху

В нещастията на Уилям Шекспир трагическият воин има вътрешни битки сред положителното и злото и е анатемосан както от ориста, по този начин и от съдбовния си минус. Ако през днешния ден Шекспир беше жив, той щеше да напише покруса за Бенямин Нетаняху, отбелязва изданието The Jerusalem Post в коментар, представен от организация " Фокус ".
Нетаняху ще гледад по какъв начин водачът на „ Синьо и Бяло “ Бени Ганц получава мандата за образуване на държавно управление в сряда вечерта, като това събитие може да е основна стъпка към рухването от власт на премиера след 13 години, в това число 10 следващи.
Както и другите узурпатори на трона в Шекспировите пиеси, Ганц не би пристигнал на власт по заслуги в очите на Нетаняху. Човекът, който би могъл да стане министър председател със знамето „ всеки различен, само че не и Биби “, ще се окаже победител най-много тъй като Нетаняху се победи самичък.
Злодеят в тази пиеса ще бъде водачът на „ Наш дом Израел “ Авигдор Либерман, който заби нож в гърба на Нетаняху, като не му разреши да образува държавно управление през май и може да помогне за съставянето на коалиция без Нетаняху през декември.
Но виновността за измяната може да бъде предоставена и на самия Нетаняху, който постоянно се отнасяше зле със своя някогашен помощник, трансформирал се в съдружник, а след това и в върл зложелател и по този начин разпали желанието му за отплата.
Ако арабските депутати съумеят да оказват помощ на Ганц да образува държавно управление по един или различен метод, те също ще вземат сладко възмездие против Нетаняху за това, че отиде прекомерно надалеч в настройването на масите срещу тях.
Но основният метод, с цел да стигне възможния провал на Нетаняху до шекспировите стандарти, е той да се стовари поради наказателните каузи против него. Друг някогашен приближен асистент, основният прокурор Авихай Манделблит, може да осъди Нетаняху за рушвет, като по този метод ще го развенчае поради арогантността и хедонизма му.
През 28-те дни, които имаше с цел да образува държавно управление, водачът на " Ликуд " имаше евентуална опция да предотврати обвиняването. Но той рискува и заложи, че Манделблит няма да му повдигне обвинявания за рушвет и по този начин ще го улесни в съставянето на коалиция в трите седмица, откакто се провали Ганц.
Ако решението на основният прокурор пристигна по-рано от предстоящото и Ганц успее да се възползва и да построи коалиция, до момента в който има мандат, играта на Нетаняху ще наподобява доста неразумна в ретроспекция.
Подобно на други трагични фигури, Нетаняху, наподобява, се оказва най-лошият си зложелател.
Но може би може да има шекспиров поврат в ориста и Нетаняху да бъде оневинен от съда и да образува държавно управление, макар всички, които се надяват да сложат завършек на политическата му кариера. Ако това се случи, Нетаняху освен ще остане на власт, само че и ще завоюва политическия си бис.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР