В традиционното допитване участваха националните агенции на страните от региона

...
В традиционното допитване участваха националните агенции на страните от региона
Коментари Харесай

Григор Димитров стана Спортист на Балканите за 2017 година


В обичайното допитване участваха националните организации на страните от района - Българска телеграфна агенция (България), АНА-МПА (Гърция), АДЖЕРПРЕС (Румъния), Анадолска Агенция (Турция), ТАНЮГ (Сърбия), МИНА (Черна гора), МИА (Македония), ХИНА (Хърватия), ФЕНА (Босна и Херцеговина) и АТА (Албания).

Димитров получи 62 точки, откакто попадна в анкетните карти на всички дали своят вот организации. Той направи най-силния сезон в кариерата си и приключи на трето място в международната класация, откакто завоюва финалния шампионат на АТП на осемте най-хубави през годината в Лондон. 26-годишният хасковлия взе още три трофеи в Бризбейн, в София и на шампионата " Мастърс " в Синсинати. Той също по този начин игра полуфинал на Откритото състезание на Австралия, където отпадна трагично в пет сета от Рафаел Надал (Испания).

" Щастлив съм да схвана, че съм определен за състезател на Балканите за 2017 година! Добрата работа дава положителни резултати. Постоянството, вярата в себе си и цялостната отдаденост се отплащат. Годината е мощна и специфична за мен и моя екип. Благодаря на фамилията и екипа ми, на всички, които имат вяра в мен и ме поддържат в сложните моменти и в триумфите. За мен е чест да представям България! Весели празници и сполучлива 2018 година, България ", разяснява за Българска телеграфна агенция Григор Димитров.

Димитров е първият българин, който печели наградата Спортист на Балканите, след Станка Златева през 2010 година. На второ място с 60 точки се класира лидерката в международната класация по тенис при дамите Симона Халеп, която доближи до финала на " Ролан Гарос ". Тя стана първата румънка в историята, която оглави класацията на Женската тенис асоциация. Трети с 49 точки е международният първенец в спринта на 200 метра Рамил Гулиев.

Четвърта с 48 точки се подреди международната шампионка и европейска златна медалистка в зала на пастирски скок Катерина Стефаниди (Гърция), а пета с 46 точки е международната шампионка на диск и миналогодишна победителка в анкетата Сандра Перкович (Хърватия). Хърватският футболист Лука Модрич, който завоюва пет трофея с Реал Мадрид през годината, включително Шампионската лига, купата на Испания, международното клубно състезание, Суперкупата на Испания и на Европа, е шести с 31 точки.

Световният и европейски първенец по спортна гимнастика на халки Елефтериос Петруниас (Гърция) е седми с 21 точки. Осми с 19 точки е баскетболистът Богдан Богданович, който завоюва Евролигата с Фенербахче, а с националния тим на Сърбия стигна до сребърните медали на Европейския шампионат. Девета със 17 точки е волейболистката Тияна Бошкович, която беше избрана за най-полезен състезател при триумфа на Сърбия на Европейското състезание. Десети е македонският хандбалист Стоянче Стоилов, капитан на спечелилия в Шампионската лига Вардар (Скопие).

На 23-о място с 5 точки беше класиран носителят на дребната Световна купа по сноуборд в паралелния великански слалом Радослав Янков. Общо 30 състезатели получиха точки в анкетата.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР