В традиционните петъчни декларации в Народното събрание днес ГЕРБ и

...
В традиционните петъчни декларации в Народното събрание днес ГЕРБ и
Коментари Харесай

БСП настоя Борисов да се разграничи от Цветанов, ГЕРБ съжали Нинова за тежкото лидерство

В обичайните петъчни заявления в Народното събрание през днешния ден ГЕРБ и Българска социалистическа партия взаимно видяха разединение в редиците на политическия конкурент. Депутатите прекараха повече от 30 минути в периодично повтаряне на парламентарни процедури, в които си разменяха взаимни обвинявания в спекулации, потребление на тирада на омразата, цензура и други

От името на парламентарната група на социалистите Кристиан Вигенин изиска министър председателят Бойко Борисов да се разграничи от заместника си в ГЕРБ Цветан Цветанов поради думите му, че Русия и Китай са съществени закани за мира и сигурността. След като повтори тезата на водача на Българска социалистическа партия, че с спорните дейности на ръководещите за акциза върху бездимните цигари към този момент е видна пропастта сред Борисов и Цветанов, Вигенин сподели на ГЕРБ: " Не пропускайте опциите поради вътрешни несъгласия. Все още не е късно България да се възползва от геополитическото си състояние и да бъде врата сред Изтока и Запада ". Той цитира опити на премиера да усъвършенства връзките на България с Русия и Китай, който били контрирани от думите на Цветанов.

В отговор Цветан Цветанов упрекна Българска социалистическа партия в опит за правене на спешен пиар поради вътрешнопартийни проблеми на " Позитано " 20. Той разкритикува социалистите, че не поддържат градивни законопроекти като идна самодейност за справяне с футболното хулиганство; че целят само опълчване и тирада на омразата; че срутват имиджа на Народното събрание.

" ГЕРБ не е Българска социалистическа партия, имаме разговор с премиера. Не се грижете за микроклимата при нас. Желая ви триумф, г-жо Нинова, в тази сложна борба, която водите във вашата партия ", сподели още Цветанов като изброи отстраняването на депутата Спас Панчев от парламентарната група на левицата и оставката на зам.-председателя й Жельо Бойчев.

Последва отговор на Корнелия Нинова, която разгласи, че всеки червен народен представител, който желае доближаване сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ, ще има ориста на Панчев. След това пожела на Цветанов да му е цветущ Панчев.

При процедури на персонално пояснение и рецензии по метода на водене се изрекоха още десетина депутати от Българска социалистическа партия, както и самият Панчев. Социалистите подлагаха на критика ГЕРБ по разнообразни тематики, както и опитите да им се отнеме думата, които били цензура. От ГЕРБ настояха правилника да се ползва вярно от ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, защото не можело да се нищят партийни проблеми от трибуната.

" Това, което се получава сега в залата, просто е смешно ", сподели Караянчева, след което стартира петъчния надзор.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР