В този вид БСП не може да подкрепи актуализация на

В този вид БСП не може да подкрепи актуализация на ...

Румен Гечев: БСП няма как да подкрепи актуализация без разчет.


В този вид БСП не може да подкрепи актуализация на бюджета. Това категорично мнение изказа депутатът Румен Гечев преди спешното заседание на Изпълнително бюро, свикано на "Позитано" 20 за изработване на позиция по искането на Министерски съвет.

Тези хора теглиха 16 милиарда, припомни Гечев и попита за какво са им сега 10 милиарда. Левицата иска да види ясни разчети, защото управляващите непрекъснато си менят мнението. Само преди седмица са твърдели че никаква актуализация на бюджета няма да се налага, посочи Румен Гечев.

"Те или предвиждат по-лош сценарий или смятат на крадат. Питайте ги", призова депутатът. Според него в предлаганото от правителството няма нито едно изчисление като деца от икономически техникум. "Те просто искат едни 10 милиарда. Тези хора са наглеци, теглят милиардни заеми, плуват във фискален разкош и не правят никакви реформи", отсече Гечев, който разкритикува управляващите и че за 10 години не са направили нито една сериозна реформа и не са реформирали нито един сектор.

Депутатът предупреди и че през 21 - 22 година започват тежки плащания по другия дълг и всичко това ще се плаща от нас и нашите деца. "Ние трябва да им плащаме заемите. Те просто не знаят къде се намират."

Румен Гечев обаче е песимист, че в пленарна зала ще може да бъде намален размерът на дълга, тъй като ГЕРБ са се договорили с ДПС, а патриотите "няма къде да ходят, тъй като не искат нови избори".

"Гласове имат, но ние няма как да подкрепим такава огромна сума без разчети", отсече Румен Гечев. "Няма да бъдат намалени парите за дълг в пленарна зала, защото те си разпределят парите в края на годината на близки, роднини и приятели, чакат олигарсите на завоя, отворили са огромните си крокодилски уста и чакат парите", коментира още левият депутат.

Източник: news.bg