„В този участък около село Боснек има множество тежки инциденти

...
„В този участък около село Боснек има множество тежки инциденти
Коментари Харесай

В този участък често стават тежки катастрофи


„ В този сектор към село Боснек има голям брой тежки произшествия със смъртни случаи, в това число предходната година верижна злополука с присъединяване на рейс. В продължение на няколко месеца ние сигнализираме българското държавно управление, че следва „ второ Своге “, защото дефицитите на пътната сигурност в цялата транспортна система са ужасно доста и въпрос на време е, само че никой не знае къде, да се случи сходен случай, какъвто се случи със Своге “. Това разяснява пред БНР Богдан Милчев от Института за пътна сигурност.

„ Няколко държавно управление подред отхвърлят да се занимават с проблемите, свързани с маркировката по нашите пътища. Маркировката в България не дава отговор на нормативните условия за светлоотразителност “, сподели още той. По думите му водачите се напрягат и уморяват по-бързо, а когато се уморяват по-бързо, те позволяват и по-често неточности. Според него неправилно е да се проверява единствено за човешка неточност или техническа нередовност, защото по този начин се анулира версията за положението на пътя.

" Ще бъде назначена инспекция на пътния сектор, където се е случила тежката злополука с македонски рейс. Още тази заран ще бъде образувана работна група и на мястото ще бъдат изпратени представители на МРР и АПИ ", заяви районният министър Виолета Комитова.

Тя подсигурява, че резултатите от инспекцията незабавно ще бъдат оповестени пред обществеността. " На този стадий не мога да кажа дали е имало сигнали за неизправности в този сектор. Има голям размер преписки в АПИ и Министерство на регионалното развитие, ще бъдат тествани ", разяснява Комитова. Регионалният министър разяснява и информацията, че в този сектор има незаконен излаз към магистралта от каменна кариера: " Нямаме информация за незаконните изходи ".

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР