"В този момент нещото, което много ме притеснява, е начинът,

...
"В този момент нещото, което много ме притеснява, е начинът,
Коментари Харесай

Борисов иска от ЕС имунитет срещу прокурорски разследвания за ковид ваксини

"В този миг нещото, което доста ме тормози, е методът, по който се пазарят тези ваксини. Купуваме малко котки в чували ". Това съобщи министър председателят Бойко Борисов преди видеоконференцията на европейските водачи по въпросите на COVID-19.

"За някои от имунизациите са нужни фризери, защото се съхраняват при -80°C. Това значи да се закупуват фризери, да се съхраняват, да се разнасят. Договорите не дават опция да се препродават по-късно на трети страни. А аз имам доста неприятен опит с министър Москов, когато беше пандемията с различен сходен вирус и когато искахме непременно да сме предпазени, да купим ваксини. И по-късно какво се случи? Още ни развеждат по съдилищата. И по тази причина ще упорствам пред сътрудниците може би да имаме такова решение, което да ни пази от държавните обвинители, сподели Борисов.

Според него безпокойствие провокира тематиката за пазаруването на ваксини, защото за тях се вършат поръчки за доставки още преди да са създадени. "Нямаме спецификация, нямаме гаранции и в един миг може да се окаже, че имаме за 300 милиона ваксини, а имаме примерно 300 хиляди искащи и по-късно би трябвало да се унищожават, да се изхвърлят, а не може да се препродават ", изясни министър-председателят.

"Всички знаехме какво ще се случи с COVID-19 и по тази причина настоявах за обединен медицински протокол, единни бързи проби, взаимност и обективен достъп до имунизациите в Европейския съюз. Още юли, август, септември това можеше да бъде направено и да действаме против този подъл вирус ", уточни Борисов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР