В този момент нещото, което много ме притеснява, е начинът, по

...
В този момент нещото, което много ме притеснява, е начинът, по
Коментари Харесай

Борисов иска гаранции, че прокуратурата няма да го разследва за покупка на ваксини срещу COVID-19 |

В този миг нещото, което доста ме тормози, е  " методът, по който се пазарят тези ваксини " - " купуваме малко котки в чували ", заяви министър-председателят Бойко Борисов преди видеоконференцията на членовете на Европейския съвет по въпросите на COVID-19.

За някои от имунизациите са нужни фризери, защото се съхраняват при -80°C. Това значи да се закупуват фризери, да се съхраняват, да се разнасят. Договорите не дават опция да се препродават по-късно на трети страни. А аз имам доста неприятен опит с министър Москов, когато беше пандемията с различен сходен вирус и когато искахме непременно да сме предпазени, да купим ваксини. И по-късно какво се случи? Още ни развеждат по съдилищата. И по тази причина ще упорствам пред сътрудниците може би да имаме такова решение, което да ни пази от държавните обвинители , сподели Борисов.

Според него безпокойствие провокира тематиката за пазаруването на ваксини, защото за тях се вършат поръчки за доставки още преди да са създадени:

„ Нямаме спецификация, нямаме гаранции и в един миг може да се окаже, че имаме за 300 милиона ваксини, а имаме примерно 300 хиляди искащи и по-късно би трябвало да се унищожават, да се изхвърлят, а не може да се препродава ".

Всички знаехме какво ще се случи с COVID-19 и по тази причина настоявах за обединен медицински протокол, единни бързи проби, взаимност и обективен достъп до имунизациите в Европейски Съюз. Още юли, август, септември това можеше да бъде направено и да действаме против този подъл вирус, сподели още българският министър председател.


Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР