В този материал ще ви разкажем за едни от най-известните

...
В този материал ще ви разкажем за едни от най-известните
Коментари Харесай

Едни от най-известните банкови обирджийки в САЩ – част II

В този материал ще ви разкажем за едни от най-известните банкови обирджийки в Съединени американски щати, които слагат “на нокти ” органите на реда и банките.

Мама Баркър

Кейт Кларк Баркър „ Мама “ била майка на четирима сина, които оглавявали известната тайфа Баркър. Все още обаче не е известно каква роля е играла мама Баркър в бандата и дали въобще е била в нея. Групата се управлявала от Алвин Карпис и Фреди Баркър. По-късно Карпис написал, че „ мама “ не е член на бандата.

Това изцяло опонира на облика на „ Кървавата майка “, публикуван от сътрудниците на ФБР, уверени, че точно тя е мозъкът на бандата и държала всички в ръцете си. До 1923 година и четиримата от семейство Баркър са били или в затвор, или в поправителни заведения, а мама работила неуморно, с цел да ги освободи.

Мама – банкова обирджийка.

Ерика Ф. Андерсън се пробвала да направи прекомерно доста неща в един септемврийски ден през 2010 година, когато била задържана за плячкосване на клон на Umpqua Bank в Грант Пас, Орегон.

Не е ясно дали е тръгнала да ограбва банката и по-късно си спомнила за децата или е взела децата от учебно заведение и решила, че може да ограби банката по пътя.

Във всеки случай най-добре щяло да бъде да не прави нищо в този ден. Свидетел на грабежа съумял да опише Андерсън и колата й. Тя и нейният 19-годишен съизвършител Джошуа Дитер Цу били задържани по обвиняване в обир в къщата на Андерсън.

 „ Обирджийката с телефона “

Студентката Кандис Мартинес била единствено на 20 години, когато през март 2006 година била наказана на 12 години затвор за плячкосване на клон на банка Wachovia в предградие на Вашингтон. Седем години от горната страна получава за опасност с револвер по време на един от грабежите.

Момичето било наречено „ Обирджийката с телефона “, тъй като по време на грабежа, при който присвоява 48 620 $, тя беседва по телефона с приятеля си. При оповестяването на присъдата Кандис, която преди този момент работела в една от банките на американската финансова мрежа Wachovia, се извинила на банковите касиери. „ Сега животът ми е опустошен “, споделила тя.

Гаджето на Мартинес също получил 12 години затвор за това, че подпомагал планирането на грабежа.

Обирджийката от салона за хубост

Собственичката на салон за хубост Норма Балдерас- Дехернандез почнала да обира банки в Ню Джърси през януари 2009 година До май същата година майката на три деца към този момент била ограбила три клона, като събрала малко повече от 8 000 $. При всеки грабеж тя предавала записка с искане за пари, написана на испански на  касиерка, владееща испански.

Грабежите й завършили през август, когато в една от банките й споделили, че нямат никой, който знае испански. Една от касиерките я разпознала по описанието от отчет на ФБР и се обадила в полицията. Обирджийката е открита в най-близката банка с две бележки на испански, с едната желае 10 000 $, а с другата 5000 $. Тя била наказана на 30 месеца във федералния затвор.

Пати Хърст

Патриша Кембъл Хърст Шоу, внучка на издателския магнат Уилям Рандолф Хърст, попада в заглавията през 1974 година, когато терористичната организация „ Симбионистка освободителна войска “ я отвлича от жилището ѝ в Бъркли, Калифорния. Два месеца по-късно Патриша, явно преминавайки на страната на своите похитители и размахвайки пушка, е видяна от охранителни камери, до момента в който се опитвала да ограби банка в Сан Франциско.

На процеса юристът й се опитал да потвърди, че мозъка на момичето бил промит, само че не му се получило и през март 1976 година Пати била наказана. Тя излежава съвсем 2 години преди президентът Джими Картър да смекчи присъдата ѝ, а в последния ден от своето президентство президентът Бил Клинтън й дал свободата.

Едни от най-известните банкови обирджийки в Съединени американски щати – част I

Автор: Десислава Михалева

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР