В този европейски парламент мнозинство вдясно не може да има,

...
В този европейски парламент мнозинство вдясно не може да има,
Коментари Харесай

Радан Кънев: В този европарламент мнозинство вдясно не може да има

В този европейски парламент болшинство вдясно не може да има, тъй като ЕНП и консерваторите изгубиха доста мандати. В Екологичен потенциал ще има необятно мнозинтво дясно-център ляво-център - христиандемократи, либерали, зелени и социалдемократите. Това съобщи евродепутатът от коалиция ”Демократична България ” Радан Кънев пред Нова тв.
Успехът на зелените на тези и поредност национални избори се дължи на тяхното сполучливо напредване в политическия център. Те се трансформират в партия на градската междинна класа, мощно загрижени за другите аспекти на екологичната политика, изясни Кънев.

" Според мен една от значимите поучения на тези избори, само че и на локално равнище, е оформянето на един нов политически конфликт - сред много заможни и добре живеещи градски хора, за които качеството на живот е безспорен приоритет. От другата страна са непрестанно обедняващите хора. Този спор ще бъде най-важното поле на взаимни отстъпки на идващия европарламент ", предвижда Кънев.

На въпрос по какъв начин ще се яви обединението на локалните избори той уточни, че това занапред ще се взема решение, само че обединението би трябвало да се резервира. Кънев счита, че би трябвало да се видят деликатно резултатите и да се даде сметка, че без гласове на хора от Съюз на демократичните сили и други десни обединения, не би била допустима успеха на Коалицията. Голяма част от сините са дали своят вот против ГЕРБ. " Местните избори изискват на локално равнище пределна консолидация ", сподели новоизбраният евродепутат.

" Ние вършим сериозна поръчка за национална опция в център и вдясно, Българска социалистическа партия не е опция ", съобщи още Кънев.

Той разгласи, че няма желание да се отдръпва от вътрешната политика и не прави разлика сред Европа и България, обеднението на българската нация се осъществя във мощна и единна Европа.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР