В този ден отдаваме почит пред паметта на всички жертви,

...
В този ден отдаваме почит пред паметта на всички жертви,
Коментари Харесай

Президентът отдаде почит пред паметта на жертвите на Холокоста

В този ден отдаваме респект пред паметта на всички жертви, изгубили живота си по време на Холокоста. Това написа в профила си в Туитър президентът Румен Радев във връзка на Международния ден в памет на жертвите от Холокоста – 27 януари.

В мрачните години на Втората международна война България не позволи нито един собствен жител от еврейски генезис да бъде изпратен в лагерите на гибелта, добавя президентът.

 

 

В този ден отдаваме респект пред паметта на всички жертви, изгубили живота си по време на Холокоста. В мрачните години на Втората международна война България не позволи нито един собствен жител от еврейски генезис да бъде изпратен в лагерите на гибелта.
— President.bg (@PresidentOfBg)

27 януари е разгласен за Международен ден в памет на жертвите от Холокоста с резолюция на Общото заседание на Организация на обединените нации от 1 ноември 2005 година Датата отбелязва годишнината от освобождението на 27 януари 1945 година на нацисткия концентрационен лагер „ Аушвиц – Биркенау “ от руските войски. Между 1940 и 1945 година в лагера умират един милион евреи, отбелязва Българска телеграфна агенция.

 

Резолюцията приканва страните членки на Организация на обединените нации да предават на бъдещите генерации уроци за геноцида, с цел да не може той да се повтори в бъдеще.

В България Международният ден в памет на жертвите от Холокоста ще бъде маркиран с разнообразни начинания.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР