В този час започва заседанието на, на което магистратите трябва

...
В този час започва заседанието на, на което магистратите трябва
Коментари Харесай

Започва заседанието, на което бургаският съд трябва да реши дали ще има преразпределение на мандатите в ОбС

В този час стартира съвещанието на, на което магистратите би трябвало да вземат решение дали ще има преразпределение на мандатите в Общинския съвет. 

Днес съдиите би трябвало да прегледат резултатите от назначената експертиза . Тя бе направена по тъжба на за локалните избори. 

Подобно дело за оборване на изборните резултати се води за първи път в Бургас . Може да се окаже, че то ще е знаково за метода на осъществяване на локалните вотове, тъй като едвам 34 гласа не доближават на партия „ Средна европейска класа “ за още един мандат в Общинския съвет. 

Както Искра.бг ви заяви от наш източник научихме, че експертизата с прилежащите към нея документи към този момент е била входирана по формален ред в съда . Установени са известни разминавания при преброяването на подадените бюлетини. 

По наша информация има към 100 бюлетини, които могат да бъдат избрани като съмнителни и през днешния ден съдът е този, който би трябвало да реши дали ще бъдат признати за годни, или не. 

Едва по-късно ще може да се направи обективно  преизчисляване на гласовете  и дефинитивно ще стане ясно дали има смяна в броя на мандатите на общинските съветници.

Едно от движимостите лица по делото е известният държавник Стефан Петров . Той е от. Стефан Петров отхвърли коментар преди началото на съвещанието. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР