В този час пред Съдебната палата се събират хора в

...
В този час пред Съдебната палата се събират хора в
Коментари Харесай

Протест в защита на разследващите журналисти, задържани от полицията в Радомир

В този час пред Съдебната палата се събират хора в отбрана на проверяващите публицисти. Поводът е ареста на публицист от уеб страницата „ Бивол “ и негов румънски сътрудник.


Протестът е проведен в обществените мрежи. Протестиращите се афишират против потъпкването на свободата на словото и печата. Поводът за недоволството е обвързван с ареста на журналиста от „ Бивол “ Димитър Стоянов и неговия румънски сътрудник Атила Биро. Двамата бях азадържани край Радомир в опит да снимат изгарянето на документи, които съгласно тях уличават властта по високите етажи в корупционни схеми, свързани с източването на еврофондове.

Двамата публицисти настояват, че по време на следствието им е оказан напън. Стана ясно, че уеб сайтът „ Бивол “ и ГДБОП водят две обособени следствия по случая.
 ГДБОП: Разследващите български и румънски публицист не са били задържани ГДБОП: Разследващите български и румънски публицист не са били задържани
Разследващите български и румънски публицист не са били задържани. Това съобщи през днешния ден шефът на ГДБОП Иван Спиридонов. По сигнал на репортерите, в С...

Стана ясно, че Софийската градска прокуратура е разпоредила на ДАНС инспекция на случая.

Също по този начин се разбра, че на 14 септември вицепремиерът Томислав Дончев е изпратил сигнал до основния прокурор. От прокуратурата твърдят, че всички публични поръчки, разказани в следствието на „ Бивол “, ще бъдат обект на следствие и инспекция.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР