В това Народно събрание имаме нещо, което е по-различно от

...
В това Народно събрание имаме нещо, което е по-различно от
Коментари Харесай

Карадайъ: Първите две партии могат да сформират кабинет и да излезем от политическата криза

В това Народно заседание имаме нещо, което е по-различно от предходните, а точно – волята за диалози, като ние се надяваме тези диалози да прераснат в градивен разговор за съставяне на болшинство, което да излъчи постоянен кабинет, с цел да се излезе от политическата рецесия. Това разяснява пред медии в Народното събрание водачът на Мустафа Карадайъ  Мустафа Карадайъ Мустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино,.

Той добави, че от ГЕРБ към този момент са провели срещи с ПП-ДБ и с Българска социалистическа партия, а в този момент и с, като се чакат диалози и с представителите на " ИТН ".

Положителното е, че има диалози. Ние от Движението за права и свободи постоянно сме били диалогични, посочи Карадайъ.

По думите му двете политически обединения в настоящия парламент могат да образуват болшинство.

В това Народно събрание евроатлантическите обединения могат да образуват конституционно болшинство, тъй като правосъдната промяна минава през промени в Конституцията, каквото е и мнението на Венецианската комисия, акцентира водачът на, само че посочи, че на този стадий от партията няма да поддържат сходна коалиция.

На въпрос какво мисли за ротационно председателство на Народното събрание, Карадайъ отвърна, че това " не е съществено ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР