В това Народно събрание има същата коалиция Лукойл, каквато и

...
В това Народно събрание има същата коалиция Лукойл, каквато и
Коментари Харесай

Делян Добрев: В това Народно събрание има същата коалиция Лукойл, каквато и в предишното

В това Народно заседание има същата коалиция " Лукойл ", каквато и в предходното. Това уточни националният представител в декларация от името на ПГ ГЕРБ-СДС.

Поводът за декларацията бяха отхвърлените оферти, направени по-рано в пленарната зала, за удължение на днешното пленарно съвещание и приемането на Законопроект за компенсиране на разноските на потребителите на моторни горива, в който се регламентира таван за цените на горивата.

съобщи, че от началото на войната е ясно, че съветският нефт вид " Урал " ще се търгува с огромна отстъпка и той се търгува от март месец до момента с 30-40 % по-ниска цена, в сравнение с другия вид " брент ". Единствените, които печелят от това, са " Лукойл " и " Литаско ", сподели Добрев.

Той уточни, че за интервала 7 май до 27 юли тази година в границите на 47-ото Народно заседание е приказвал по тази тематика 18 пъти и 18 пъти Народното събрание е отказало да чуе неговите причини. Той означи за следващ път, че българските жители надплащат по лев за всеки литър гориво. Това са 3,5 милиарда лева на година, сподели Добрев.

напомни, че е изискал в 47-ото Народно събрание да бъде извикан шефът на ДАНС, който да обясни, за какво тези компании заплащат за облагите си в Швейцария и не заплащат налозите, които генерират на гърба на българските жители. На 27 юли, малко преди да се разпусне 47-ото Народно събрание, още веднъж от тази естрада предложих таван на цената на горивата - това предложение бе отхвърлено. След като 18 пъти бях приказвал по тази тематика, ви споделих че в тази зала има коалиция " Лукойл ", тъй като 47-ото Народно събрание не можа да се сплоти към нищо друго, с изключение на отбраната на свръхпечалбите на " Лукойл ", сподели Добрев. Той цитира мнения на специалисти на Центъра за проучване на демокрацията, съгласно които дерогацията облагодетелства единствено съветската компания, както и думите на специалиста Лъчезар Богданов, който показва, че " Лукойл " печелят над 100 млн. $ на месец на гърба на българските консуматори.

Добрев означи, че преди няколко седмици на среща със служебния кабинет от компанията са заявили, че ще платят 700 млн. налози въз основата на Закона за свръхпечалбите. Това значи, че облагата за идната година ще бъде 2,1 милиарда лева, разяснява Добрев и попита къде са вноските по тези 2,1 млрд.лв. свръхпечалби за тази година. По думите му е станало ясно, че от платените досега 90 млн. лева от обещаните 100 милиона,  17 млн. лева представлявали налог общ приход, а останалите 73 млн. лева били предплатена вноска по налога за свръхпечалбите за следващата година. За тази година заплатиха една нула от обещаните 100 милиона, съобщи депутатът, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР