В това мнозинство има конфликт, непрекъснато има конкуренция. Това не

...
В това мнозинство има конфликт, непрекъснато има конкуренция. Това не
Коментари Харесай

Кирил Петков: В мнозинството ни постоянно има конфликти, конкуренция и напрежение

" В това болшинство има спор, непрестанно има конкуренция. Това не е коалиция, където спокойно и умерено си съжителстваме. Не. Това е една трайно и непрестанно напрежение. Но в случай че крайният резултат на това напрежение са положителни резултати за хората, това цялото нещо си е заслужавало. Ако не достигнем до положителни резултати, не си е заслужавало. И в този момент ние би трябвало всички, отговорността ни е, да потвърдим, че можем да реализираме резултати. Днес беше добър ден за това предвид на решението за концесията на пристанището в Росенец ".

Това съобщи в предаването " Лице в лице " по БТВ Кирил Петков от " Продължаваме промяната ".

" Никога не сме се разбирали по какъв начин и по кое време тъкмо ще се разгласи решението за Росенец. Кой е първи, кой е втори...

Ние непрестанно се ядосваме, не е елементарно. Ние не сме спокойни в това, което вършим.

Това няма значение обаче ядосването. Защото никой не ни е вкарал в този парламент, с цел да сме спокойни. Единственото, което има значение, и се веселя, че постигнахме следващата цел, е в случай че има краен резултат ", добави той.

Запитан дали се срамят да признаят, че има коалиция сред ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи, Петков отговори: " Това, което се случва сега, нямаше да има спорове и напрежения, в случай че си бяхме дружно. Ние не сме дружно. Ние имаме цели и те се виждат. Във външната политика, във вътрешната политика, бюджетът да е 3 %, Еврозона и Шенген. Заради тези общи цели би трябвало да измислим метод това държавно управление да ги реализира и Народното събрание да одобри тези закони. Това е действителността.

За документа, който ще бъде подписан - каква е разликата сред него и съдружно съглашение?

Едно съдружно съглашение какво е - сядат двете партии, минават през всичките аспекти на ръководството, споделя се това ще създадем, примерно този регулатор ще бъде от тази партия, оня от онази. Ние такова нещо не вършим. Опитваме се да структурираме механизъм, който да даде опция да координираме дружно, тъй че да се стигне до тези резултати. Например този механизъм ще бъде какви претенденти всеки от нас може да предложи. Това е друго от квотен принцип. Тук и двете страни могат да оферират претенденти и това ще е положителната история. Целта е крайният резултат да е по-добър ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР