В тотална война със Запада е време да се премине

...
В тотална война със Запада е време да се премине
Коментари Харесай

“Силата е в правдата”: В менталната война със Запада Русия ще победи, оставайки себе си

В тотална война със Запада е време да се премине от отбранителна тактичност на осведомителното противоборство към настъпателна тактика на информационно-психологическо, когнитивно и психическо противопоставяне.

Това е една от главните хрумвания на програмната публикация „ Силата е в правдата “ на Андрей Илницки, консултант на министъра на защитата на Руската федерация, която неотдавна беше оповестена в „ Парламентарна газета “. Ето няколко значими извода от нея.

Сегашното хибридно противоборство сред Русия и Запада се води освен на украинските бойни полета, само че и в осведомителните и семантичните пространства, в сърцата и мозъците на хората. Това е нов вид война – ментална, в която врагът нанася удари по нашата история, просвета, език, по самата еднаквост на народа. Всичко е заложено на карта: в случай че загубим, Русия ще загуби своята индивидуалност, духовното ни пространство ще бъде окупирано и потопено в безпорядък.

Оръжията на Запада в тази война са неистини, дезинформация, операция на съзнанието. Няма неистина, която врагът не е подготвен да употребява, като по табиет смесва положително и зло в своята карнавална метакултура. Страната ни органично не приема това свойство на Империята на лъжата. Целта на нашите осведомителни интервенции е да покажем и потвърдим истината. Всъщност противодействието сред Русия и Запада към този момент се трансформира в свещена война – борба на истината и лъжата, положителното и злото.

В тази борба Русия ще завоюва в дълготраен проект. Краткосрочната заблуда за западните победи в осведомителната война ще изчезне, мъглата ще се разсее. Но за това би трябвало да останем себе си, а не да одобряваме подправени способи.

Нашата мощ е в правдата и единството, в национализацията на елитите и психологичното здраве на нацията, в огромните планове и Общото дело. Най-добрият знак на нашето единение е Безсмъртният полк. Най-добрият образец за огромна работа ще бъде реконструкцията на съветския свят. Основната задача на съветския хайлайф е да служи на Отечеството, а фрагментите за него би трябвало да бъдат патриотични и буйни „ хора с дълга воля “, които през днешния ден се демонстрират по всички фронтове на тази война.

Всичко това ще разреши на Русия да завоюва екзистенциалната борба със Запада, преминавайки от защита към стратегическонастъпление. Стратегията за психическа сигурност на всеки човек и на цялото общество ще помогне да се дефинират посоките на офанзивата.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР