В топлото време и вирусите настъпват. Грипът с "А" щам

...
В топлото време и вирусите настъпват. Грипът с "А" щам
Коментари Харесай

Първите часове при грип - какво да правим. Вирусите атакуват в топлото

В топлото време и вирусите настъпват. Грипът с "А " вариант към този момент взе първа жертва - малко дете. В рамките на часове може да настъпят доста съществени затруднения и непосредствено би трябвало да се отиде в болница, а не джи пи.

„ Това заболяване прави затруднения, които

са в две групи. Едните са доста редки, само че доста тежки за здравето. Грипът може да стартира с дихателна непълнота. На възрастния човек не му стига въздух и той споделя: Задушавам се, не ми стига въздухът. При бебета и деца - чести дихателни придвижвания. Трябва обезателно да се търси болнична помощ, тъй като това рядко положение би трябвало да се лекува и то с командно дишане. Това е животоспасяващо”, изясни в „ Здравей, България” по NOVA проф. Тодор Кантрарджиев от Центъра по заразни и паразитни заболявания.

Това става в границите на часове - само че е доста рядко - 1 на 1000-1500 души. 1 на 10 000 души може да е със засягане на централната нервна система - един от най-тежките вирусни енцефалити инфектиране на мозъка - това е грипният.

Ако се търси съответна здравна помощ и то бързо - първите 4-5-6 часа, когато се получава забележима дихателна непълнота - първите 36 часа е допустимо да се лекува с медикаменти.

„ Няколко десетки хиляди души губят живота си всяка година от затрудненията от грипа. Най-честите са бактериалните пневмонии, които също би трябвало да се лекуват в болница”, разясни още той.

Пикът на грипа се чака да бъде в края на януари – началото на февруари.

Грипът към този момент е у нас, какви са признаците

Грипът идва - какво да вършим и какво не

"Когато носът единствено тече и няма температура, това не е грип. Когато има суха, непродуктивна кашлица и нищо друго - това също не е грип, а сезонни вирусни инфекции. Отличаващото за грипа е, че в границите на два-три часа стартират болки във всички мускули и стави. Получава се раздразнение от светлината, има болки в гърлото, кашлица суха и тежест в гърдите. На пушачите пък не им се пуши ", разясни проф. Тодор Кантарджиев.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР