В "Топлофикация Сливен" ЕАД днес се проведе Ден на отворените

...
В "Топлофикация Сливен" ЕАД днес се проведе Ден на отворените
Коментари Харесай

ТЕЦ Сливен предостави възможност на всички заинтересовани да разгледат съоръженията на предприятието

В "Топлофикация Сливен " ЕАД през днешния ден се организира Ден на отворените порти. През целия ден бе обезпечен достъп на представители на медиите, жители, представители на природозащитна организация и на представители на отдел „ Екология “ от Община Сливен до инсталациите за горене на RDF и биомаса, които са благосъстоятелност на сдружението.

Експерти от Предприятието демонстрираха на посетителите инсталациите в ТЕЦ-а, както и обясниха същността на самия развой по оползотворяване на модифицираното гориво RDF. Граждани от Сливен и Стара Загора се срещнаха от близо със системите за ликвидиране на газове, както и ограниченията за сигурност в Топлофикацията.

По време на Деня на отворените порти шефът на "Топлофикация Сливен " ЕАД инж. Павлин Костов съобщи, че е благополучен от обстоятелството, че са показали онлайн по какъв начин се реализира самия развой.

Той изясни, че след първичното изгаряне газовете престояват в пещта 2.5 секунди, след което се подават в идващия димоходен тракт и там престояват още толкоз. Директорът разгласи, че са подхванали и вторично изгаряне на газовете, които се получават при оползотворяването. Той обясни, че това се изисква само при горенето на рискови боклуци, а в Топлоелектрическа централа Сливен не се употребяват такива.

„ Преценихме, че е по-добре да се подсигурим двойно, с цел да подсигуряваме чистотата на газовете, които се изпускат от централата “ – посочи инж. Ангел Ангелов, който е ръководител на Борда на шефовете.

За безвредното изгаряне на RDF Топлоелектрическа централа - Сливен е направила огромна инвестиция през 2015 година в специфична апаратура, която дава отговор на всички европейски условия. Той добави, че те употребяват малко количество модифицирано гориво RDF, а в пещите се изгарят най-вече плява, слънчогледови и оризови люспи.

"Мисля, че към този момент всички се убедиха, че при нас не се гори просто отпадък, а се оползотворява РДФ, който e сепариран и обеззаразен боклук от депото в Хаджи Димитрово, където се събира сметта на пет общини от района. От няколко дни и от София ", изясни още шефът на "Топлофикация Сливен " ЕАД.

"Можем да подсигуряваме на жителите, че Топлоелектрическа централа Сливен не основава предпоставки за замърсяване на въздуха ", по този начин шефът инж. Костов заключи отговорите на въпросите, които му бяха заложени през днешния ден.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР