В Томска област в Западен Сибир за държавна измяна са

...
В Томска област в Западен Сибир за държавна измяна са
Коментари Харесай

В Русия: Нови арести за държавна измяна или участие в терористична организация в полза на Украйна

В Томска област в Западен Сибир за държавна измяна са задържани двама поданици, упрекнати в превеждане на пари на украинските въоръжени сили, се споделя в изказване на локалното поделение на ФСС, представено от ТАСС.

Установено е, че обвинените са " направили преводи по банкови сметки в интерес на украинските въоръжени сили ", се споделя в изказването, само че не се дават повече детайлности.

Други двама руснаци, на 19 години, са били задържани в Мордовия, в централната част на Русия, като ФСС ги упреква, че са снимали локална " стратегическа инфраструктура " и по-късно са предали фрагментите на Украйна за възможни офанзиви с дронове.

Двамата младежи " са създали фотоси и видеоклипове на стратегически обекти в Саранск ", столицата на Мордовия, " и са възнамерявали да заминат за Украйна /.../, с цел да вземат участие в боеве против съветските въоръжени сили ", заяви локалното ръководство на ФСС, представено от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Според същия източник е почнало следствие за тяхно " присъединяване в активността на терористична организация ".

В Брянска област на границата с Украйна по обвиняване в " присъединяване в терористична организация " и " държавна измяна " е задържан локален гражданин, обвинен в подготовка на нахлуване против военно окръжие по заповед на " проукраинска терористична " организация, оповестява ФСС, представена от съветските новинарски организации.

И най-после, през днешния ден в листата на търсените от Русия лица беше включена и съветската журналистка Залина Марченкулова, упрекната в " оправдаване на тероризма " и понастоящем пребиваваща в Германия, оповестиха съветските осведомителни организации.

Журналистката е упрекната, че е правила в изявления " Телеграм ", които съгласно проверяващите оправдават бомбения атентат в кафене в Санкт Петербург, при който през април 2023 година почина блогърът Владлен Татарски, който поддържаше съветската инвазия в Украйна.

Заведените от съветските управляващи каузи за " шпионаж " или " държавна измяна " се умножиха през последните години в Русия, изключително след началото на войната в Украйна през февруари 2022 година, показва Агенция Франс Прес.

Зеленски към Йенс Столтенберг: Спешно се нуждаем от подсилване на Противовъздушна отбрана

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски предизвести през днешния ден генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, че страната му се нуждае от " незабавни ограничения " за подсилване на противовъздушната си защита, с цел да устои на съветските бомбардировки след удара по северния украински град Чернигов, при който починаха 17 цивилни жители, а 60 бяха ранени, съобщи Франс прес.

" Украйна се нуждае от незабавни ограничения за подсилване на противовъздушната си защита ", съобщи Зеленски в обществената мрежа " Екс ", като сподели, че е уведомил Йенс Столтенберг за този удар и за офанзивите, които са били ориентирани против украинската електропреносна мрежа през последните седмици.

По-рано Вячеслав Чауш, шеф на Черниговската регионална военна администрация, заяви, че съветската войска е атакувала града с три крилати ракети " Искандер ". Нанесени вреди на няколко многоетажни жилищни здания, болница, образователно заведение и десетки частни коли, оповестиха украинските управляващи. Чернигов се намира на към 150 км северно от столицата Киев и е ситуиран покрай границата с Русия и Беларус

Днешният съветски въздушен удар беше нанесен в миг, в който продължаващата към този момент трета година война наближава сериозна точка поради неналичието на спомагателна военна поддръжка от страна на западните съдружници на Киев. През зимните месеци Русия не реализира забележителен прогрес по 1000-километровата фронтова линия и се концентрира върху воденето на война на безсилие. Постепенно Украйна стартира да изпитва дефицит на артилерийски снаряди, жива мощ и бронирани машини, показват военни анализатори.

Пакетът от военна помощ в размер на 60 милиарда $, чието утвърждение от Конгреса на Съединени американски щати към момента буксува, е от жизненоважно значение за Украйна, показва АП. Говорителят на Камарата на представителите Майк Джонсън в неделя съобщи, че тази седмица ще се опита да придвижи приемането на помощта.

" Руснаците излизат от стадия на позиционна война и стартират да си връщат маневреността на бойното поле поради забавянето на американската военна помощ за Украйна ", съобщи през вчерашния ден основаният във Вашингтон мозъчен концерн Институт за проучване на войната. " Украйна не може да удържи сегашните си позиции без бързото възобновяване на помощта на Съединени американски щати и по-специално системи за Противовъздушна отбрана и артилерия ", написа още институтът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР