В тези турбулентни времена темата с Еврозоната е извън актуалния

...
В тези турбулентни времена темата с Еврозоната е извън актуалния
Коментари Харесай

Лъчезар Богданов: За 10 години 900 000 са изчезнали от пазара на труда в България

" В тези турбулентни времена тематиката с Еврозоната е отвън настоящия подтекст ", това сподели в " Денят онлайн с Наделина Анева " по NOVA NEWS Лъчезар Богданов от Института за пазарна стопанска система. Според него отчасти може да се одобри, че в този миг Еврозоната е мираж.

" Ние сме дребна и отворена стопанска система, в такива обстановки имаме доста по-голяма амплитуда - в спокойни времена нашата инфлация е близка до тази в по-богатите страни, малко е по-висока, тъй като догонваме. Това допуска, че ще имаме малко по-висока инфлация от междинното. Това е механически критерии. Еврозоната, когато се уголемява, взима решение със единодушие, успокоение и убеденост, че в действителност страните, които влизат, имат стабилно сближени индикатори и ги извършват, основано на непоклатимост на тяхната стопанска система ", акцентира специалистът.

За по този начин наричаното реализиране на леви цели с десни ограничения от страна на държавното управление Богданов счита, че фиксацията върху лявото и дясното не е най-продуктивното държание. За него се търси смяна без догматизъм, деловитост, която да докара повече вложения.

По разногласието за шеф на Българска народна банка Лъчезар Богданов съобщи, че Централната банка е главен дирек на стопанската система, която подсигурява банковата система, цената на парите на всички един жител.

Според него няма по какъв начин да няма партиен спор при избирането на гуверньор, само че би трябвало да се търси по-спокоен развой, след което да се застане зад постоянна кандидатура.

По въпроса за понижаване на Данък добавена стойност на контролирани артикули - Богданов не счита, че това е най-подходящ инструмент за реализиране на обществени цели или стимулиране на стопанската система.

" Намаляването на Данък добавена стойност не значи автоматизирано по-ниски цени. Анализът демонстрира, че изгодата е най-вече за производителя, не потребителя ", добави той.

Лъчезар Богданов осведоми, че за 10 години 900 000 са изчезнали от пазара на труда в България и работодателите ще би трябвало да подвигат заплащането, с цел да могат да задържат чиновниците си, а държавното управление би трябвало да се погрижи за тези, които зависят от него - пенсионери, бедните с ниски приходи, в това число за отопление.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР