В тези трудни дни за нас трябва да търсим не

...
В тези трудни дни за нас трябва да търсим не
Коментари Харесай

Радев: В момента за политиците няма изгода – да се обединяваме, не разединяваме!


В тези сложни дни за нас би трябвало да търсим не чертаенето на нови разграничителни линии, би трябвало да търсим нашия общ интерес. Няма полза сега.

Това сподели президентът Румен Радев пред медиите дни, откакто постави цветя пред паметника на Незнайния боец във връзка 75 години от края на Втората международна война, представен от БГНЕС.

Радев напомни взаимното изказване на президентите на Съединени американски щати и на Русия и прикани за обединяване.

В рецесия, в каквато сме сега, а тя е многопластова, не приказваме единствено за здравна рецесия – главните са здравни, обществени, стопански, има възможност тези фактори да тръгнат и към политически фактори. Най-важното е да търсим това, което ни сплотява, тъй че да може да излезем по-силни, по-отговорни, по-сплотени за нашите жители, уточни Румен Радев.

Президентът поздрави здравни служащи, доброволци, служители на реда, транспортни служащи, както и всички българи, които по думите му, не се подадоха на суматохата и пропагандата, не се подадоха на страха, а демонстрираха отговорност.

Има все по-растящи пороци в методите, при които се вършат законите в България, сподели още Румен Радев, запитан за утвърдените на първо четене в петък промени в Закона за здравето. Президентът посъветва законотворците, когато се пишат такива значими закони да се регистрира, че има Конституция.

Запитан дали утвърждава предлагането на опозицията да има анкетка комисия, която да следи за разноските, свързани с ковид, Радев сподели, че самият той е отправил подобен апел още преди седмица. Много е значимо да има доверие, сподели Радев, а такова се гради с бистрота и отчетност. Прозрачността е къде отива всеки лев – по какви критерии, кой ги харчи, съобщи още Румен Радев. 

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР