В тези тежки за ВСИЧКИ времена надявам се си даваме

...
В тези тежки за ВСИЧКИ времена надявам се си даваме
Коментари Харесай

Артистите ни подариха труда си. А някой подари ли ви бензин?

В тези тежки за ВСИЧКИ времена уповавам се си даваме сметка каква роля за опазване на висок дух играе изкуството.

Когато новините, създавани от несъответстващи и малоумни политици, просто ни разрушават душевен, когато на практика е невероятно да бъдем пълноценно физически дейни, единственото бягство на духа е в стотиците театрални и оперни постановки, филми, музика, виртуални изложения и сбирки (за страдание свободната литература съвсем липсва, само че да речем, че всеки от нас има богата библиотека от непрочетени книги). Те са НИ дадени БЕЗПЛАТНО! И това е изкуство, в което са вложени голямо количество труд, средства, милиони актьори, техници, продуценти.

Тези хора първи останаха без прехранване, изгубиха работата си. Културната промишленост беше първата, която понесе ударите на рестрикциите. Всъщност артистите, които не са най-богатите хора на света, ни дадоха продукцията си безплатно. Без ваучери. Безусловно. Без хленчения за умиращия си бизнес.

Някой подари ли ви тези дни бензин? Храна? Облекла? Коли? Хляб? Кафе? Вода? Ток? Някой даде ли ви залежалата си продукция? Не.

И когато всичко това свърши, спомнете си кой ви е давал, безшумно и без искания. И кой е вземал от вас. И с помощта на какво в тези дни сред четири стени не сте се чувствали като в затвор, а сте можели през едно малко екранче да гледате опера в „ Мет " и в същия ден да отидете на спектакъл в Москва или Цюрих. Просто след Голямата Дисоциация, преди да се втурнете още веднъж по молове, екзотични разходки и заведения за хранене - купете си билет за кино, отидете на спектакъл или балет. Като дребен жест на взаимност.
*Текстът е от профила на създателя във фейсбук

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР