В тези дни на изолация е трудно и за децата,

...
В тези дни на изолация е трудно и за децата,
Коментари Харесай

Караоке, виртуални разходки, гимнастика, танци и още онлайн занимания за децата

В тези дни на изолираност е мъчно и за децата, и за родителите седенето у дома съвсем без разходки и занимания на открито. " Детски Дневник " събра за родителите няколко оферти по какъв начин да разнообразят времето на децата си, а и своето. Тук можете да видите по какъв начин тоалетната хартия стана другар на децата в изолираност, по какъв начин се забавляват италианските деца - тук, още хрумвания за игри у дома и препоръки от психолог - тук, а тук и тук - по какъв начин да приказваме с децата за ковид.

За заетите родители седмичният бюлетин на " Детски Дневник " събира в петък на едно място гратис най-важните вести и най-интересните истории. Необходими са единствено регистрация в id.capital.bg и абонамент.

#ЗабавноВкъщи с УНИЦЕФ

Играта с децата е най-хубавият метод да се подтиква развиването на техния мозък. Освен това в игрите сплотяват фамилиите и са най-хубавият метод децата да научават нови неща. Затова всеки ден, през идващите 15 дни, тъкмо в 11 часа УНИЦЕФ предлага провокации под формата на хрумвания за игри у дома - ще споделя в страницата си във " Facebook " по едно предизвикателство, а апелът към фамилиите с дребни деца е да се включат по следния метод:

1. Да запишат лично видео или фотография (с малко обяснение) на тяхното присъединяване в предизвикването. 2. Да го споделят като коментар под обявата за предизвикването в съответния ден. 3. Да го споделят и в своите обществени мрежи, като тагнат @UNICEF Bulgaria и употребяват хаштаговете - #УчимВкъщи и #ЗабавноВкъщи.

Караоке с държавния куклен спектакъл във Варна



Екипът на театъра стартира самодейността " Детска театрална занималня - Пейте с нас ". Актьорите Евгения Василева и Боян Стоянов събират децата пред мониторите, с онлайн самодейностите " Детска театрална занималня " и " Приказка за теб ". Евгения, Боян и техните сътрудници снимат в домашни условия клипчета, които качват във фейсбук страницата на театъра в 10 и в 15 ч. всеки работен ден. А онлайн приказките, които се излъчват в събота и неделя от 11 ч., се снимат през седмицата.

#МузейкоВкъщи

Всеки ден от 15 часа детският теоретичен център е в услуга на децата с видеа онлайн в страницата си във " Facebook ", в които екипът им споделя за науката, предлага им опити и хрумвания за майсторене вкъщи. Деца и родители няма да останат неинформирани за последните вести от живота на пълзящите експонати дружно с херпетолога Красимир Христов - един от най-големите експерти по змии, гущери и паяци. Той споделя по какъв начин през вчерашния ден зеленият изумруден смок е сменил кожата си и към този момент е с нова дреха. И това е единствено видеострийма в Ден 1.

Идея за родителите на най-малките:



Програмиране за деца

Тинузавър е просветителна STEM платформа за преподаване на електроника, роботика, програмиране и математика. комбинирани в образователна стратегия.



Училище по програмиране за деца и младежи от 6 до 18 години MindHub организира онлайн образования.

Фина моторика за младежи и родители

Обичате ли minute-to-win-it игри, пита Offline Kids. Ако сте закъснели с развиването на фината моторика, вижте играда, която то предлага, въпреки и да не е авторска.



Гимнастика и танци

А екипът на Fit Baby Hot Mama предлага онлайн тренировки за майки, а на Kids Exercise - Kids Workout At Home в Youtube - гимнастика за деца. Децата от 2 до 5 години могат да се занимават с йога с Албена - тук.

" Денс Стейшън " стартира безвъзмездни уроци по танци, които излъчва директно тук във " Facebook ", а по-късно качва записите и в Youtube канала си. Вижте програмата тук.

Безплатни тренировки за децата предлага всеки ден и програмата за здравословен метод на живот, ориентирана към деца и младежи на възраст от 6 до 16 години Healthy Kids, а във видеото можете да видите инструкциите на дребния Иван към връстниците си.



Научни есперименти у дома

ДНК - детска науча работилница разгласява на страницата си във " Facebook " поредност видеа с опити в домашни условия. А кака да си миете ръцете вярно, вижте тук:



Можете да следите и страницата на " Учебница " 9 вдъхновения ", която предлага онлайн занималня.

В от този линк можете да свалите куп просветителни материали на природозащитни организации, събрани от преводача и фен орнитолог Александър Маринов.

Пеене онлайн. И приказки

Всеки ден в 11 ч. бебета и дребни деца могат да пеят, играят и щуреят с Музикална стаяonline.

Детска къща " Серендипити " споделя ресурсите си на страницата си в обществената мрежа " Facebook ", а дребната Вики чете приказки в канала си в Youtube. А още приказки можете да намерите в Storytel тук. А също и в Youtube канала на " Детски книги тук. и в подкаста " Приказки по телефона " тук.

И още онлайн концерти за деца можете да видите в " ЧудО-ВиЖтЕ " тук.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1124)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР